Forum Logo




El Açması Mekik Baklava


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mart 2024, 17:40   #1
Çevrimiçi
El Açması Mekik Baklava




El Açması Mekik Baklava
Www.TrendForum.Net



Herkesin Yapabibilceği Çıtır Çıtır El Açması Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler

️2 adet yumurta
️1 çay bardağı süt
️1 çay bardağı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı sirke
️1 fiske tuz
Alabildiği kadar un (ben 3,5 su bardağından az)
️125 gram tereyağ
️1 çay bardağı sıvı yağ (fırına göndermeden tatlıların üzerine sürelim)

Kaymağı için;

️2,5 su bardağı süt
️1 çay bardağı irmik

Arası için;

️İri çekilmiş ceviz (fındık, fıstıkta kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

️3,5 su bardağı toz şeker
️3,5 su bardağı su
️1 kaç damla limon suyu

El Açması Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon suyu damlatalım kısık ateşte 30 dk kaynatalım.
2 - Hamurunu yoğuralım süt oda ısısında olsun.
3 - Unu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekir.
4 - Hamuru 5 parçaya ayıralım tabanına nişasta serptiğimiz tabağa alalım ve üzerini streçle kapatalım.
5 - 1 saat dinlendirelim (hamuru çok büyük açamam derseniz 6-7 parça da yapabilirsiniz. Ama yufka açmayı bilmeyenler bile çok kola açabilir ipek gibi açılıyor)
6 - Kaymağı için; süt ve irmiği tencereye alalım pişirelim.
7 - Katılaşınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım soğurken arada bir karıştıralım ki üzeri kabuklanmasın.
8 - Tezgaha nişasta serpelim ve bezenin bir tanesini alalım.
9 - Üzerine nişasta serpelim elimizle biraz bastıralım ve hamuru açmaya başlayalım.
10 - Arada nişasta serpelim daha yapılmaması ve kolay açılması için. videodan ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz yufkaları nasıl açtığımı.
11 - Açtığımız hamuru oklavaya gevşek bir şekilde saralım ortaya doğru kenarlardan sıkıştıralım açalım. ( sık pileli olması için yapıyoruz bu işlemi) ortadan başlayarak sık pileler oluşturalım.
12 - 2 parmak kadar aralıklarla içerisine ceviz ve yarım tatlı kaşığından fazla kaymak koyalım. Kenar kısımlarını katlayalım.
13 - Boş kısımlarını sıkalım ve keselim. Kesilen tatlıları altı üstüne gelecek şekilde çevirelim ve kenarları sıkarak yapıştıralım.
14 - 12tabanını yağladığımız tepsiye dizelim üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı dökelim.
15 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
16 - Piştikten sonra 5 dk ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim ve 2-3 saat dinlendirelim.

__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açması, baklava, mekik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Peynirli Pileli Börek (El Açması Tadında Nefis) KoJiRo Hamur işleri 0 21 Şubat 2024 14:26
BAE'nin Abu Dabi'de bira fabrikası açması Razor Trend Sözlük 0 31 Aralık 2023 10:29
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitch yayıncısına 300.000 bin TL tazminat davası açması Razor Trend Sözlük 2 15 Temmuz 2023 18:46
trend kadınlar dünyasının kategorisindeki konuları erkek üyelerin açması xena Trend Sözlük 2 13 Haziran 2023 18:39
soğuk baklava Beatrice Trend Sözlük 18 10 Haziran 2023 11:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net