Forum Logo




Elon Musk, Yeni Starlink Uydularının Özelliklerini Açıkladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Haziran 2022, 05:38   #1
Çevrimiçi
Elon Musk, Yeni Starlink Uydularının Özelliklerini Açıkladı




Elon Musk, Yeni Starlink Uydularının Özelliklerini Açıkladı
Www.TrendForum.Net

Elon Musk, Yeni Starlink Uydularının Özelliklerini Açıkladı: Seneye Türkiye'de de Hizmet Verecek

SpaceX CEO'su Elon Musk, konuk olduğu bir YouTube videosunda yeni nesil Starlink uyduları hakkında konuştu. Musk, yeni nesil uyduların nasıl ebatlara sahip olacağını ve neler sunacağını da üstünkörü anlattı.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX, tüm dünyaya ucuz ve hızlı internet vaadiyle geliştirdiği Starlink projesini sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar 2000’den fazla uydunun gönderildiği, toplam uydu sayısının 42 bine çıkmasının hedeflendiği proje hakkında bugün yeni bir önemli gelişme yaşandı.

SpaceX CEO’su Elon Musk, The Everyday Astronaut kanalıyla birlikte yaptığı Starbase turunda Starlink uydularının yeni nesil modelinin prototipinin geliştirildiğini açıkladı. Bu prototipin Güney Teksas’taki Starship fabrikasına depolanmak üzere gönderildiğini de paylaşan Musk, yeni nesil Starlink uydusunda nelerin değiştiğini de dillendirdi.

Bir önceki nesilden 4-5 kat daha büyük olacak:




Starlink V1.5 ve V1.0 uyduları arasındaki fark.

Musk, YouTuber’a yaptığı açıklamasında Starlink Gen2 ya da V2.0 olarak adlandırılan yeni nesil uydusunun 1,25 ton ağırlığa ve 7 metre uzunluğa sahip olacağını açıkladı. Yani yeni nesil Starlink uyduları, mevcut Starlink uydularından neredeyse 4-5 kat daha büyük ebatlara sahip olacak. Bununla birlikte yeni nesil Starlink uyduları, bir önceki nesil uydulara göre de daha gelişmiş kabiliyetler taşıyacak.

Starlink V2.0 uyduları, şu anki nesile göre daha ağır ve büyük olasına karşın 5 – 10 kat daha yüksek verim sağlayabilecek. Önceki nesil Starlink uydularına göre daha yüksek sayılarda üretilecek olan V2.0 uydusu, kâğıt üstünde önceki nesle göre daha sürdürülebilir ve kârlı olacak.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, elon, musk, starlink, uydularının, yeni, Özelliklerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk ve Twitter arasında ipler geriliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 5 28 Mayıs 2022 21:23
Elon Musk, SpaceX Ürünlerinin Yakında Dogecoin ile Satın Alınabileceğini Açıkladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 07:30
Beşiktaş’ın yeni forvet adayını açıkladı ! KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:41
“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:36
Batshuayi Beşiktaş'tan ayrıldığını açıkladı KoJiRo Beşiktaş 0 23 Mayıs 2022 20:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net