Forum Logo




Teknoloji tarihi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Haziran 2022, 22:06   #1
Çevrimdışı
Teknoloji tarihi




Teknoloji tarihi
Www.TrendForum.Net

Teknoloji tarihi, aletlerin ve tekniklerin icat tarihidir ve dünya tarihinin kategorilerinden biridir. Teknoloji, taş aletler kadar basitten karmaşık genetik mühendisliğine ve 1980'lerden beri ortaya çıkan bilgi teknolojisine kadar uzanan yöntemlere atıfta bulunabilir. Teknoloji terimi, sanat ve zanaat anlamına gelen Yunanca techne kelimesinden ve kelime ve konuşma anlamına gelen logos kelimesinden gelir. İlk olarak uygulamalı sanatları tanımlamak için kullanıldı, ancak şimdi çevremizdeki çevreyi etkileyen gelişmeleri ve değişiklikleri tanımlamak için kullanılıyor.

Yeni bilgi, insanların yeni şeyler yaratmasını sağladı ve tersine pek çok bilimsel çaba insanlara daha önce ulaşamadıkları yerlere seyahat etmede yardımcı olan teknolojiler ve doğayı doğal duyulardan daha ayrıntılı olarak bilimsel araçlarla mümkün kıldı.

Teknolojinin çoğu uygulamalı bilim olduğu için teknik tarih bilim tarihi ile bağlantılıdır. Teknoloji kaynakları kullandığından, teknik tarih ekonomi tarihine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu kaynaklardan teknoloji, günlük yaşamda kullanılan teknolojik eserler de dahil olmak üzere başka kaynaklar üretir.

Teknolojik değişim, bir toplumun kültürel geleneklerini etkiler ve onlardan etkilenir. Ekonomik büyüme için bir güç ve ekonomik, politik, askeri güç ve refahı geliştirme ve projelendirme aracıdır.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
tarihi, teknoloji


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aksaray İlinin Tarihi DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 13:32
Teknoloji dünyasının en büyük satın almalarından biri gerçek oluyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:53
Teknoloji Bakanı Varank: "Uzay Bir Lüks Değil" KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:35
Tarihi Kapalıçarşı’ya turist akını KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:39
iPhone 14 Serisinin Tanıtım Tarihi Sızdırıldı coolbites Telefon Dünyasından Haberler 0 19 Mayıs 2022 16:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net