Forum Logo




En Büyük Füzyon Roket Motoru İnşa Ediliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Temmuz 2023, 16:10   #1
Çevrimiçi
En Büyük Füzyon Roket Motoru İnşa Ediliyor




En Büyük Füzyon Roket Motoru İnşa Ediliyor
Www.TrendForum.Net

Uzay yolculuğunda devrim yaratma potansiyeline sahip nükleer füzyon teknolojisi için dünyanın en büyük füzyon roket motoru inşa edilecek.



Birleşik Krallık merkezli start-up şirketi Pulsar Fusion, dünya tarihinde şimdiye kadar ki yapılmış en büyük füzyon roket motorunu inşa ediyor. Nükleer füzyon motorunun merkezinde bir elektromanyetik alan içinde hapsolmuş süper sıcak plazma bulunuyor ve bilim adamları sistemi nasıl kararlı ve güvenli hale getireceklerini bulmak için çalışıyorlar.

Şirketin CFO’su Jamer Lambert “Zorluk, süper sıcak plazmanın bir elektromanyetik alanda nasıl tutulacağını ve tutulacağını öğrenmektir” diyor. “Plazma, geleneksel yöntemlerle tahmin edilmesi inanılmaz derecede zor olduğu için bir hava durumu sistemi gibi davranıyor.” açıklamalarında bulundu. Bu konuda bilim adamları her şeyin tahmin edildiği gibi çalışması sağlanırsa birkaç yüz milyon dereceye ulaşarak güneşten daha sıcak hale gelecek. Yani dünyada güneşi yapacaklar.



Roketin içerisinde serbest kalan enerji potansiyel olarak roketi saatte 800.000 kilometreye çıkartabilecek. Roket içerisinde makine öğrenimi plazma davranışlarını tahmin ederek olası sonuçlarla ilgili daha keskin bir kontrol mekanizması kurulacak. Bu işlem için süper bilgisayar algoritmalarını kullanmak üzere ABD’de Princeton Satellite System ile ortaklaşa çalıştı.

Roket içerisindeki yüklü parçacıklar elektriğe dönüştürmek yerine doğrudan itme kuvveti oluşturulacak. Farklı yöntemlerden daha verimli çalışacak ve atomik izotoplarla çalıştığı için büyük miktarda itici gaza ihtiyaç duymayacak. Nükleer füzyon teknolojisi sadece gezegenlere seyahati daha hızlı hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda dünyadaki yaşam için sınırsız temiz enerji sağlamaya çalışacak.

Son olarak bilim adamları böyle bir sistemin çalışmasının herhangi bir atmosferin yokluğunun ve ultra düşük sıcaklıkların reaksiyon için daha uygun olduğunun uzayda test edilmesi gerektiğini söylüyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, ediliyor, füzyon, motoru, roket, İnşa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Samsung’tan Google’a büyük şok: Varsayılan arama motoru Bing olabilir DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 17 Nisan 2023 12:55
Rüyada Dağ Evi İnşa Etmek DeepSilence Rüya tabirleri 0 28 Kasım 2022 10:46
Gaziantep'in Karkamış ilçesine 2 roket düştü. Beatrice Ülkemizden Haberler 4 21 Kasım 2022 13:01
Samsung, Yeni Bir Yarı İletken Çip Ar-Ge Tesisi İnşa Ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Ağustos 2022 15:58
Arama Motoru DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 13:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net