Forum Logo




Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink'e onay! Deney için hastalar aranıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Eylül 2023, 17:10   #1
Çevrimdışı
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink'e onay! Deney için hastalar aranıyor




Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink'e onay! Deney için hastalar aranıyor
Www.TrendForum.Net

SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, bağımsız bir inceleme kurulundan onay alarak felçli insanlar için beyin implantının klinik deneylerde test edilmesi için hastalar aramaya başladı.

SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, ilk insan deneyi için hasta alımına başlamak üzere bağımsız bir inceleme kurulundan onay aldığını duyurdu.
BAĞIMSIZ KURULDAN ONAY ÇIKTI

Neuralink'ten yapılan açıklamada, bağımsız bir inceleme kurulundan onay aldıktan sonra Neuralink'in felçli insanlar için beyin implantının klinik deneylerde test edilmesi için hastalar aradığı belirtildi. İmplant, omurilik yaralanmaları nedeniyle felç geçiren hastalarda test edilecek. Neuralink, yaklaşık 6 yıl sürecek çalışmanın nerede yapılacağı ve kaç katılımcıyı içereceğini açıklamadı.



MAYMUNLARDAKİ DENEY BAŞARILI OLMUŞTU

ABD'li iş insanı Elon Musk'un sahibi olduğu Neuralink firması, Mayıs 2023'te beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesine başlanması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay alındığını açıklamıştı. Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı kaydedilmişti.

TİCARİ ONAY ALMASI 10 YILDAN FAZLA SÜREBİLİR

Beyin implantının güvenli olduğu kanıtlansa bile uzmanlar, girişimin ticari kullanım için onay almasının 10 yıldan fazla sürebileceğini belirtiyor.

NÖROLOJİK RAHATSIZLIKLARI TEDAVİ ETMEYİ AMAÇLIYOR

Neuralink firması, 2016'dan beri, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor. Uzmanlar ise Neuralink'in beyin implantlarının, yaşanabilecek muhtemel teknik ve güvenlik endişeleri dikkate alınarak yapılacak ön çalışmaların daha dikkatli ve geniş kapsamlı yapılması konusunda uyarıda bulunuyor.
Kaynak: AA / Teknoloji
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aranıyor, beyin, çipi, deney, elon, girişimi, hastalar, için, muskın, neuralinke, onay


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyada ilk kez hastalar beyin çipi ile tedavi edilmeye başlandı: Kalp pili kadar yaygın hale gelecek Zeytin Sağlık Haberleri 0 01 Mayıs 2023 16:55
Twitter herkes için 'eşit' değil: Elon Musk'ın gizli VIP listesi ortaya çıktı Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 4 29 Mart 2023 19:49
Elon Musk, deprem sonrası çağrılara kayıtsız kalamadı: Türk hükümeti onay verirse Starlink uydularını göndeririz Zeytin Dünyadan Haberler 2 06 Şubat 2023 23:18
Elon Musk üzgün! Twitter alternatifi Hive Social için ilgi büyük DeepSilence Twitter 2 24 Kasım 2022 13:12
Elon Musk taklit hesaplar için harekete geçti! Beatrice Twitter 0 07 Kasım 2022 22:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net