Forum Logo




Opera GX, Panik Tuşu İle Hayatınızı Kurtaracak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Aralık 2023, 19:26   #1
Çevrimiçi
Opera GX, Panik Tuşu İle Hayatınızı Kurtaracak




Opera GX, Panik Tuşu İle Hayatınızı Kurtaracak
Www.TrendForum.Net



Oslo merkezli geliştirici Opera, oyun odaklı internet tarayıcısı Opera GX için sunduğu Panik Tuşu (Panic Button) özelliği ile kullanıcıların gizliliğini korumayı amaçlıyor.

Opera GX Panik Tuşu Özelliğini Duyurdu

Şirket tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırmada, tarayıcının her üç kullanıcısından biri okulda, üniversitede veya işteyken uygunsuz içeriğe eriştiğini itiraf etmiş ve çoğu (%45) bunu evde yaptığını söylemiş. Ankete katılan 2.200 kişinin %78’i sadece utanç yaşarken, vakaların %13’ünde bu durum ayrılık ve hatta boşanma ile sonuçlanmış. Panik Tuşu ise bunun için bir çözüm olmak hedefinde.

Opera’ya göre özellik şu şekilde çalışıyor: “Hızlı bir şekilde F12 tuşuna basabilirsiniz ve Panik Tuşu etkinleştirilir. Bu, tüm sekmelerdeki oynatmayı hızlı bir şekilde susturup duraklatır ve sırlarınızı başka bir gün için güvende tutarak tamamen yumuşak, ‘güvenli’ içerikten oluşan yeni bir pencere açmaya zorlar. Tüm sekmeleri önceki durumuna geri getirmek için F12 düğmesine tekrar basmanız yeterlidir.”

Opera bu özelliği “ilk savunma hattı” olarak nitelendiriyor ve Wikipedia gibi güvenli web sitelerinin önceden tanımlanmış bir listesiyle birlikte geliyor. Kullanıcı ayrıca beklenmedik bir ziyaretçi tarafından şaşırtıldığında masum davranmak için kendi web sitenizi yapılandırmanıza da izin veriyor.

Panik Tuşu’nu kullanmak için tüm Opera GX kullanıcılarının öncelikle tarayıcı ayarlarından “Early Bird” seçeneğini etkinleştirmeleri gerekiyor. Böylece resmi olarak kullanıma sunulana kadar özellikten faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Tarayıcı için daha önce de Sahte Geçmişim isimli bir özellik sunulduğunu da hatırlatalım.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hayatınızı, kurtaracak, opera, panik, tuşu, İle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Panik Atak Nasıl Tedavi Edilir? Panik Atak Nasıl Geçer? Beatrice Psikiyatri 0 24 Eylül 2023 10:30
Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı! Ne düşünüyorsunuz? Beatrice Trend Sorular 2 15 Eylül 2023 21:46
Türkiye'nin İlk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy, İstanbul, 1930. Beatrice Nostalji 1 26 Mayıs 2023 16:32
Açılışta Keyboard Hatası Veriyor Klavyenin Hiç Bir Tuşu Çalışmıyorsa Yapmanız Gerekenler Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 16:56
Dünyayı kıyametten kurtaracak akıla sahibim Destina Kafamıza Göre 3 09 Ocak 2023 23:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net