Forum Logo




Microsoft’a siber saldırı: Rus hackerlar bazı bilgileri ele geçirdi!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2024, 13:31   #1
Çevrimiçi
Microsoft’a siber saldırı: Rus hackerlar bazı bilgileri ele geçirdi!




Microsoft’a siber saldırı: Rus hackerlar bazı bilgileri ele geçirdi!
Www.TrendForum.Net

Teknoloji devi Microsoft, güne siber saldırı haberi ile başladı. Rus bilgisayar korsanları Microsoft'un bazı bilgilerini ele geçirdi.



Teknoloji devi Microsoft, e-posta hesaplarına siber saldırı yapıldığını açıkladı. Rus hacker’lar tarafından gerçekleştirilen saldırı Microsoft’u hedef aldı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin e-posta hesaplarına erişen saldırganlar, açıklamalara göre bazı bilgileri ele geçirdi.

Microsoft siber saldırı ile baş edebilecek mi?

Microsoft Cuma günü bir siber saldırı haberi paylaştı. Rusya bağlantılı bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafınan gerçekleştirilen saldırıda Microsoft’un üst düzey yöneticileri hedef alındı. Aynı zamanda siber güvenlik ve hukuk çalışanlarının da e-postalarına saldırı yapan grup, açıklamalara göre az sayıda e-posta hesabına erişti.



Microsoft‘un açıklamalarına göre “Nobelium” isimli bir grup tarafından gerçekleştirilen siber saldırı, yine Microsoft’un deyimine göre Kasım ayından beri sistemlere sızmak için birçok saldırı gerçekleştirdi. Son saldırıda e-posta hesaplarını ve ekteki belgeleri ele geçiren saldırganların Microsoft çalışanları ile de iş birliği içerisinde olabileceği söylendi.

Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen küçük saldırıların ardından yazılımlarını ve sistemlerini elden geçirdiğini açıklayan Microsoft, görünüşe göre pek başarılı olamamış. Şimdi eski sistem ve ürünlerde yapılacak değişikliklere ayak uydurulması gerektiğini dile getiren şirket, bu olay için daha da hızlı hareket etme ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Şimdilik Microsoft bu sorunu çözmek için uğraşıyor. Microsoft siber güvenlik ekibi yazılım ve şifre tarafındaki sorunları çözerken, hukuk ekibi ve kolluk kuvvetleri saldırının adli sürecini yürütüyor. Bakalım Microsoft bu saldırıdan ne kadar etkilenecek? Sizce şirket bu saldırıların önüne geçebilecek mi? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bazı, bilgileri, ele, geçirdi, hackerlar, microsoft’a, rus, saldırı, siber


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın en gelişmiş teleskoplarından 2'si siber saldırı sonucu kapandı DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 31 Ağustos 2023 13:29
Anonymous Sudan, MOSSAD ve İsrail Başbakanına Siber Saldırı Düzenledi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 29 Nisan 2023 05:19
Rus Hackerlar Batılı Diplomatlara Hedefli Siber Saldırılar Düzenliyor DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Nisan 2023 15:46
Microsoft 365 Kullanıcıları İçin Microsoft Defender Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:28
Malezyalı Hackerlar Hindistan’a Karşı Siber Savaş Başlattı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net