Forum Logo




Yeni Ortaya Çıkan Kanıtlar, MEGA’nın Dosyaları Şifrelemediğini Gösteriyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Haziran 2022, 21:16   #1
Çevrimiçi
Yeni Ortaya Çıkan Kanıtlar, MEGA’nın Dosyaları Şifrelemediğini Gösteriyor




Yeni Ortaya Çıkan Kanıtlar, MEGA’nın Dosyaları Şifrelemediğini Gösteriyor
Www.TrendForum.Net



ETH Zurich araştırmacıları tarafından keşfedilen bulgular, MEGA.nz‘nin dosyaları tam anlamıyla yeterli şekilde şifrelemediğini gösteriyor.

Bulut depolama servislerinin önde gelenlerinden MEGA, birçok kimse tarafından gizlilik ve uçtan uça şifrelemeye sahip olması nedeniyle tercih ediliyordu. Şirketin kendisi kullanıcıların dosyalarına kendileri de dahil olmak üzere kimsenin izinsiz erişemeyeceğini söylüyordu. Fakat servisin şifreleme mekanizmasında ortaya çıkan güvenlik açığı gösteriyor ki tam tersi bir durum söz konusu.

Araştırmacılara göre MEGA tarafından kullanılan şifreleme mimarisi, saldırganların yeterli sayıda oturum açma sonrasında “anahtar kurtarma saldırısı” uygulamasına imkan veriyor. Böylece kötü niyetli kimseler kullanıcılara ait sözde “şifrelenmiş” dosyaları çözebiliyor, hesaba gayet normal şekilde dosyalar yükleyebiliyor. Kimi güvenlik otoriteleri bunun bilinçli olarak bırakılmış bir arka kapı olabileceğini düşünüyor.

ETH Zurich tarafından yayınlanan kavram kanıtında benzer şekilde veri gizliliğini tehdit eden tam 5 saldırı yönteminin mevcut olduğunun da altı çiziliyor. Durum MEGA’ya Mart ayında bildirildikten sonra bir güncelleme yayınlanmış olsa da sadece geçici bir çözüm olduğu ve açıkların tamamen kapatılmasında işe yaramayacağı araştırmacılar tarafından belirtildi.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çıkan, dosyaları, gösteriyor, kanıtlar, mega’nın, ortaya, yeni, Şifrelemediğini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gasly:"Mercedes ile rekabete girebiliyor olmamız ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:42
Intel, Almanya’da Mega Çip Fabrikası Kuruyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 09 Haziran 2022 12:25
Verstappen: "Red Bull'un yaşadığı sorun, F1'in DRS'ye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:46
Sega Mega Drive Mini 2 Duyuruldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Haziran 2022 17:25
Apple Watch 8’in Tasarımı ve Fiyatı Ortaya Çıktı: Yeni Modeller de Yolda KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net