Forum Logo




Elon Musk yakında Twitter'da en fazla takipçiye sahip kişi olacak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Kasım 2022, 09:32   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Elon Musk yakında Twitter'da en fazla takipçiye sahip kişi olacak




Elon Musk yakında Twitter'da en fazla takipçiye sahip kişi olacak
Www.TrendForum.Net

Sosyal medya analistleri, Elon Musk'ın 17 Ocak'ta Twitter'ın bir numaralı influencerı olmasını öngörüyor.

@ElonMusk hesabı halihazırda 120 milyon takipçiyle eski ABD Başkanı Obama'nın @BarackObama hesabının (130 milyon) ardından en çok takip edilen ikinci hesap.

Sosyal medya analiz şirketi Social Blade'ten istatistikçiler, Musk'ın takipçi sayısının Twitter'ı satın aldığından beri arttığını söylüyor.

Daha önce sosyal medya endüstrisinde, platformun CEO'sunun aynı zamanda en çok takip edilen kişi olduğu bir durum gerçekleşmemişti.

Musk'ın takipçi sayısı günde yaklaşık 270 bin artıyor

Elon Musk'ın Twitter'daki popülaritesi her geçen gün önlenemez şekilde artıyor.

Social Blade'e göre geçtiğimiz 12 ayda, Musk günde 268 bin 03 takipçi kazandı. Kaybettiği takipçi sayısı ise günde sadece beşti.

Twitter'dan toplu işten atmanın yapıldığı 12 Kasım günü Musk 200 bin takipçi kaybetti. Aynı gün takipçi de kazandı tabii ancak takibi bırakan sayısı daha fazlaydı.

Sosyal medya yorumcusu Matt Navarra, "Musk şu an, Twitter'ın ana karakteri" diyor ve ekliyor:

"Platformun ana influencerının CEO olmasının bir bakıma avantajları var çünkü bu durum onu insanlar için ulaşılabilir kılıyor".

Çok az sayıda sosyal medya CEO'su kendi sitelerinin en popüler insanı.

Navarra, "Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg de popüler bir isim ama Facebook'ta aktif bir paylaşımcı değil" diyor. Onun paylaşımlarının daha çok kurumsal bir tavrı olduğunu ekliyor.

Ancak Twitter'ın Musk'a bu kadar bağlı olması şirket için problem doğurabilir.

Navarra, "O çok muhalif ve kışkırtıcı bir tavrı var hatta bazıları onun tavrı için biraz toksik bile diyebilir. Ve markalar için potansiyel tehlike olarak görülebilir" diyor.

Gelişen teknoloji danışmanı Kate Baucherel, "CEO'nun kişiliğini platformun kişiliğine sardığınızda tarafsızlıktan bahsedemeyiz. ABD'li beyaz bir erkek dünyayı temsil etmiyor" diyor.

Twitter'ı satın aldığından beri yüzde 70 daha fazla paylaşım yapıyor

Social Blade'e göre, Elon Musk platformu satın aldığından beri yüzde 76 daha sık tweet atıyor.

22 Kasım Salı günü toplan 75 ayrı paylaşım, cevap ya da retweet yaptı. Bu onun için bir rekordu.

İsminin kullanılmasını istemeyen Twitter'dan eski bir üst düzey yönetici "Platformu kullanan bir CEO'nun olması müthiş bir şey" diyor.

Bu durumun Musk'ın şirketi yönetmesine sekte vurmaması gerektiğini ekleyen eski yönetici şunları ifade ediyor: "Bence çok sık paylaşım yapanlar bağımlı ve muhtemelen narsist. Hiç kimsenin tüm dünyaya günde beş kereden fazla paylaşım yapacak kadar ilginç söyleyecek bir şeyi yoktur".

Musk ortalama her 15 dakiakada bir paylaşım yapıyor. Bazen bu, gece 02.00 gibi beklenmedik saatlerde de olabiliyor.

Uzmanlar CEO'nun kendi platformunda paylaşım yapmasının iyi bir şey olduğu konusundaki ortak düşüncelerine rağmen Musk'ın paylaşımlarının bazen sorun yarattığını kabul ediyor.

Son dönemde, cinsel görseller ve küfürler de içeren paylaşımları var.

Navarra, Musk'ın paylaşımlarının daha çok yeni kullanıcı çektiğini ve eskileri de canlandırdığını söylüyori.

"Sadece geri dönüp buna tehlikeli derecede benzeyen başka bir karaktere bakmamız yeterli: Donald Trump. Trump'ın bu denli aktif olmasının da Twitter'a faydası olduğuna eminim" diyor ancak bu toksik paylaşımların geçmişte negatif etkisi olduğunu da ekliyor:

"Musk da platform için aynı etkiyi yaratabilir. Twitter, 2021 Ocak ayında ABD'deki Kongre olaylarının ardından kalıcı olarak Başkan Trump'ı platformdan uzaklaştırmıştı."Musk, Twitter'da gerçekleştirdiği bir anketin ardından, 19 Kasım'da Trump'ın hesabını geri yükledi. Fakat Trump henüz paylaşım yapmadı.

Musk sadece 129 kişiyi takip ediyor

Twitter'ı satın aldığından beri 8,6 milyon takipçi kazanan Msuk yalnızca altı yeni kişiyi takip etti ve takip ettiği toplam kişi sayısı sadece 129'a çıktı.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey CEO iken 3 bin 500 kişiyi takip ediyordu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama 570 bin kişiyi takip ediyor.

Eski Twitter yöneticisi, "Normal kullanıcıların ne deneyimlediği hakkında bir fikri yok. Örneğin hiç reklam görmüyor çünkü en üst 1000 küsür kullanıcıya reklam gösterimini sınırladık. O nedenle platformun bu kısmını satın almadan önce anlayamazdı" diyor.

Musk, reklam birimine, halihazırda öyle olmasına rağmen reklamların tweet gibi görünmesini istediğini söylüyordu.

Şu an 300 milyon civarında olan Twitter kullanıcılarının sayısını bir milyara ulaştırmak Musk'ın ana hedeflerinden. Social Blade'e göre Musk iki yıl içinde kendi takipçilerinin sayısını 300 millyona ulaştırabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
e&#lon, fazla, kişi, musk, olacak, sahip, takipçiye, twitterda, yakında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Twitter, iOS’a veda mı ediyor? Elon Musk açıkladı DeepSilence Twitter 0 29 Kasım 2022 09:24
Elon Musk'ın twitter haberleri Razor Trend Sözlük 1 16 Kasım 2022 22:50
Elon Musk ve Twitter arasında ipler geriliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 5 28 Mayıs 2022 21:23
Elon Musk, SpaceX Ürünlerinin Yakında Dogecoin ile Satın Alınabileceğini Açıkladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 07:30
“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net