Forum Logo




Kilisede pastöre tokat attı, “hoşgörüsünü denedim” dedi

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Kasım 2023, 15:35   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Kilisede pastöre tokat attı, “hoşgörüsünü denedim” dedi




Kilisede pastöre tokat attı, “hoşgörüsünü denedim” dedi
Www.TrendForum.Net

Eskişehir’de bir kilisedeki ayin sırasında, kilise pastörüne tokat atan saldırgan, cemaat tarafından yakalanıp polise teslim edildi. İlhan Önder isimli saldırgan, savcılık ifadesinde, “Vaazda Hristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söyledi. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için tokat attım.” dedi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Önder, başsavcılık kararıyla adli psikiyatri servisine yatırıldı.



Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki bir kilisede, kilise pastörüne tokat atan kişi, cemaat tarafından yakalanıp polise teslim edildi



Olay 30 Ekim günü yaşandı.

İlhan Önder, Odunpazarı’ndaki Protestan kilisesine gitti. Pazar ayini sırasında içeride dolaşan Önder, bir süre sonra kilise pastörü Artun Tokatlı’nın yanına gidip tokat attı.

Kilisedekiler tarafından yakalanarak bir odaya kapatılan Önder, çağırılan polis ekiplerince gözaltına alındı.



Sağlık kontrolünden geçirilerek Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen Önder, işlemlerinin ardından “din görevlisini kasten yaralama” suçundan sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Önder daha sonra ise başsavcılık kararıyla akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Eskişehir Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi’ne yatırıldı.

Şüpheli Önder, sorgusunda amacının pastöre zarar vermek olmadığını öne sürdü.



"HOŞGÖRÜ TESTİ" SAVUNMASI
“Hoşgörü testi” yaptığını söyleyen Önder, “Kilisede Artun ilahiler okudu, İncil’den sözler söyledi. Hatta Hıristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hıristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söylediği için heyecanlandı. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için papaz Artun’un yüzüne tokat attım.” ifadelerini kullandı.

Önder daha sonra bir odaya kapatıldığını anlattı.



Pastör Artun Tokatlı ise olay nedeniyle kilise olarak çok üzüldüklerini söyledi.

Münferit bir olay olarak değerlendirdikleri konuyla ilgili emniyet ve başsavcılığın hassasiyet gösterdiğini anlatan Tokatlı, şunları söyledi:

“Kilisemizdeki pazar ibadetimizde maalesef münferit, üzücü bir olay oldu. Akıl sağlığı kısmen yerinde olmayan bir şahıs tarafından saldırıya uğradık. Biz kilise olarak çok üzüldük bu duruma. Aynı zamanda gerek emniyet ve başsavcılık oldukça bu konuya karşı hassas davrandılar. Gerekli bütün ilgiyi gösterdiler. Şahıs kiliseye girdiği andan itibaren tuhaf durumdaydı. Dua sırasında Türkçe Fatiha duasını okudu. Baştan belli bir niyeti vardı. Biz dikkat etmeye çalıştık ama yine de şahıs saldırmaya, vurmak istedikten sonra belli bir yere kadar tedbir alabildik. Şahıs bana vurduktan sonra etkisiz hale getirdim. Kalabalıktı, ibadetin sonunda henüz kilise üyeleri henüz inmemişlerdi aşağıya. Şahsı etkisiz hale getirerek polisi aradık.”

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
attı, dedi, denedim”, kilisede, pastöre, tokat, “hoşgörüsünü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yağıbasan Medresesi (Türkiye, Tokat) Asi Ruh Karadeniz Bölgesi 0 01 Ağustos 2023 22:42
Tokat İli Hakkında Herşey DeepSilence Karadeniz Bölgesi 4 02 Temmuz 2023 01:13
Bir KADIN'a Yada Erkeğe hiç tokat attınız mı ? Sır Trend Sorular 13 01 Temmuz 2023 23:09
Almanya'da kilisede cinsel istismara 300 bin euro tazminat kararı Zeytin Dünyadan Haberler 1 14 Haziran 2023 13:05
Sainz: "Max'i geçmek için her şeyi denedim ancak yeteri kadar hızlı değildik" KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 19:41




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net