Forum Logo




Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı! Elon Musk, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan'ı seçti

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Kasım 2023, 18:20   #1
Çevrimiçi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı! Elon Musk, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan'ı seçti




Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı! Elon Musk, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan'ı seçti
Www.TrendForum.Net

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tesla'nın 7 fabrikasını Türkiye'ye yapması için çağrı yaptığı Elon Musk kararını verdi. Tesla'nın patronu 2 milyar dolarlık yatırım için Hindistan ile anlaşmak üzere. Ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde tarafların anlaşmayı açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile geçtiğimiz aylarda ABD'de bir araya gelmişti. Erdoğan, Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrıda bulunmuştu. Bloomberg'in haberine göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası için arayış içerisinde bulunan Elon Musk kararını verdi. Tesla, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan ile anlaşmak üzere.

OCAK AYINDA AÇIKLANMASI PLANLANIYOR

Hindistan, Tesla ile otomobillerini önümüzdeki yıldan itibaren ülkeye sevk etmesine ve iki yıl içinde bir fabrika kurmasına olanak tanıyacak bir anlaşmaya yakın görünüyor. Bloomberg'in haberine göre, Ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde anlaşmanın açıklanması planlanıyor.

EN AZ 2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Haberde konuşan kaynaklardan biri Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi olan Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletlerinin elektrikli araçlar ve ihracat için iyi kurulmuş ekosistemlere sahip olmaları nedeniyle değerlendirildiğini söyledi. Habere göre, Tesla ülkedeki fabrika yatırımı için en az 2 milyar dolarlık minimum yatırım yapmayı planlarken, ülkeden otomobil parçası alımlarını 15 milyar dolara kadar çıkarabilecek. Haberde konuşan kaynaklardan biri, ABD'li otomobil üreticisinin maliyetleri düşürmek için bazı bataryaları Hindistan'da üretmeye çalışacağını da söyledi.




PLANLAR SON DAKİKA DEĞİŞEBİLİR

Kaynaklar anlaşmayla ilgili nihai bir karar verilmediğini ve planların değişebileceğini söyledi. Tesla'nın patronu Elon Musk Haziran ayında yaptığı açıklamada Tesla'nın Hindistan'da "önemli bir yatırım" yapmayı planladığını ve 2024 yılında ziyaret etmeyi düşündüğünü söylemişti. Modi hükümeti, elektrikli araçların yerli üretimini arttırmak ve daha temiz ulaşımın daha hızlı benimsenmesini teşvik etmek için bir süredir politikalar geliştiriyordu.


Alıntı
Chloe bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Kasım 2023, 18:35   #2
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yanıt: Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı! Elon Musk, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı için Hindistan'ı seçti




Türkiye varken hindistan mı 🙄
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çağrı, cumhurbaşkanı, dolarlık, elon, erdoğan, fabrika, hindistanı, için, milyar, musk, seçti, yapmıştı, yatırımı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink'e onay! Deney için hastalar aranıyor BBQ SAUCE Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Eylül 2023 17:10
Twitter herkes için 'eşit' değil: Elon Musk'ın gizli VIP listesi ortaya çıktı Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 4 29 Mart 2023 19:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacak xena Ülkemizden Haberler 0 16 Şubat 2023 14:12
Elon Musk üzgün! Twitter alternatifi Hive Social için ilgi büyük DeepSilence Twitter 2 24 Kasım 2022 13:12
Elon Musk taklit hesaplar için harekete geçti! Beatrice Twitter 0 07 Kasım 2022 22:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net