Forum Logo




Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Mayıs 2023, 12:41   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti




Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti
Www.TrendForum.Net

Sosyal medya veya WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarındaki dolandırıcılık faaliyetleri her geçen gün artıyor. Üstelik bu dolandırıcılara inananlar arasında yazılım mühendisleri dahi bulunuyor.


WhatsApp dolandırıcılığı yeni bir şey değil ve sayısız insan bu dolandırıcılığın kurbanı oluyor. Ne yaptığını bilenlerle bilmeyenleri birbirinden ayırmak için dahi olmaya gerek yok ancak bir yazılım mühendisinin WhatsApp üzerinden dolandırılması ilginç bir durum. Hintli bir yazılımcı YouTube videolarını beğenerek zengin olacağını vaat eden WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden on binlerce dolarını kaybetti.

WhatsApp dolandırıcılığı ve yazılım mühendisi

Hindistan'ın Gurgaon kentinden talihsiz bir yazılım mühendisi ve eşi toplamda yaklaşık 51.000 dolar kadar para kaybetti. Bazılarına göre hayatının birikimini kaybeden yazılımcı, bu parayı WhatsApp ve Instagram üzerinden kendisine ulaşan dolandırıcılar yüzünden kaybetti. Kurban, WhatsApp üzerinden sadece YouTube'daki videoları beğenmeleri gereken yarı zamanlı bir işe katılarak daha fazla para kazanabileceklerini iddia eden bir mesaj aldı. Oldukça basit görünüyor, değil mi?

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Ancak olay burada değişiyor. Dolandırıcılar sürecin ilerleyen aşamasında mühendisten kendi hesaplarına para yatırmasını istedi ve yazılım mühendisi de bu isteği yerine getirdi. Dolandırıcılar parayı aldıktan sonra kurbanın 83 bin dolar kazanmayı başardığını iddia ettiler. Ancak bu parayı alabilmeleri için kendilerinden bir miktar daha para istediler. Olayın farkına varan kurbanlar durumu polise ihbar etti. Ancak mevcut bilgiler ışığında yazılım mühendisinin kaptırdığı parayı geri alıp almadığı belirsiz.

Bu WhatsApp dolandırıcıları genellikle selamlaşma mesajıyla size ulaşır ve yanıt verdikten sonra, kağıt üzerinde size çok para kazandıracak gibi görünen oldukça cazip bir iş teklifiyle devam ederler. İstisna olmadan bu teklife inananlar ciddi paralar kaybetmekte. Basitçe söylemek gerekirse, WhatsApp'ta veya başka bir sosyal medyada sizi zengin edeceğini iddia eden herhangi bir işe girmenizin kesinlikle bir yolu yok. Bu nedenle tanımadığınız kişilerden veya tanıdığınız kişilerden dahi gelen bu tip şüpheli durumlardan kaçınmanız, görmezden gelmeniz gerekmekte.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Mayıs 2023, 12:45   #2
Çevrimdışı
Zehirlidir uzak durun
Yanıt: Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti




Aç gözlülük başa bela.ö
__________________
Vazgeçilmez değilim, değilsin, değilsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bin, dolandırıcılığı, dolar, kaybetti, mühendisi, whatsapp, yazılım, yüzünden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
WhatsApp nasıl kuruldu? WhatsApp’ın kuruluş hikayesi DeepSilence Whatsapp 0 09 Nisan 2023 21:57
ABD, Ticari Casus Yazılım Satışına Kısıtlama Getirecek KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Nisan 2023 10:26
İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırıcılığı. Lews Therin Dünyadan Haberler 1 04 Temmuz 2022 17:25
Apple'a geçen eski Tesla mühendisi istifa etti KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 20:00
Yazılım Sektöründe Dengeleri Değiştirecek Hamle KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net