Forum Logo




Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 2 Post By Astrea
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Astrea

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ağustos 2023, 18:54   #1
Çevrimiçi
Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı




Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı
Www.TrendForum.Net





Şimdiiiiii bir diğer en sevdiğim tarife geldii sıraaa


Basmati pirinci normal pirinç gibi pişer aslında ama tadı normal bizim yediğmizdeb daha tatsız tutsuzdur.
Hatta o yüzden Hint yemeklerinde soslar ile yenir.

1 su bardağı bardağı Basmati pirinci 10-15 dakika sıcak suda beklet.
Daha sonra
Bir tencereye biraz tereyağ ve zeytinyağ ekle
Süzdüğün pirinci ekle biraz kavur.
1 buçuk su bardağı su ekleyip pişir.
Pişince demlemeye bırak.

Sonraaaaa
1 karnıyarık tenceresi diye geöer bizde kimsi pilav tenceresi der yani ne çok derin ne de tava gibi düz olan bir tencerede

1 soğanı küp küp kesip kavur
İçine 2-3 diş sarımsak rendele.
1 tatlı kaşığı kadar salça ekle kavur.
Sonraa ben en çok tavuk kalça ile severim
Kişi başı ne kadar istersen o kadar kalça ekle
1tavukları çok geçmiycek şekilde su ekle.
İçinr tane karabiber
2 tane defne yaprağı ekle
Haşlamaya bırak.

Haşladıjtan sonra
Eğerrr su çok fazla ise birazını ayır at buzluğa
Daha sonra çorbana yemeğine eklr
Defne yapraklarını tane karabiberi çıkar içinden.

Sonraaaa
2 paket çiğ krema ekle bir güzel onunlada harmanlanarak kaynasın
Daha sonra
Tuz karabiber
Kimyon az bir şey
Toz acı kırmızı biber
Ekle karıştır.

Pilavın yanında sosu ile servis yap
Sosu pilav ile yiyin

Afiyet olsun.

Beatrice ve PERDELER_ bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 22 Ağustos 2023, 20:22   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı




Şenin yanlış yazmalarını yerim tmmı illa basmati olmak zorunda mı Bi kere denedim kokuyordu kokusuz varsa link verir misin canım. Normalden daha fazla su çekiyor değil mi? Dgfhdhfj suyu artınca bende öyle yapıyorum bardaklarla atıyorum sonra çorbaya falan nefis oluyor. Eline sağlık canım benim Astrea tarif defteri bölümü aç bence kendine
Astrea bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 22 Ağustos 2023, 21:26   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Şenin yanlış yazmalarını yerim tmmı illa basmati olmak zorunda mı Bi kere denedim kokuyordu kokusuz varsa link verir misin canım. Normalden daha fazla su çekiyor değil mi? Dgfhdhfj suyu artınca bende öyle yapıyorum bardaklarla atıyorum sonra çorbaya falan nefis oluyor. Eline sağlık canım benim Astrea tarif defteri bölümü aç bence kendine

Sneşn o aldığın basmati pirinci kokulu olan ayrı beyaz bu benim dediğim hint pirinci ama basmati olrak geçiyor adı. Açık kahve rengi. İlk gördüğümde buğday sandım hatta.
Bahçelievlerde bir aktardan alıyorum ben ama Zarrin mahir diye bir marka var. Çok kokulu değil

Aslında normalde ölçü 2ye 1 bunda yarın bardak daha az. Ama tane tane oluyor.

Yakındır açarımm
Beatrice bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Ağustos 2023, 07:10   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Kremalı Tavuklu Basmati Pilav / Astrea Anlatımı




Astrea kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Sneşn o aldığın basmati pirinci kokulu olan ayrı beyaz bu benim dediğim hint pirinci ama basmati olrak geçiyor adı. Açık kahve rengi. İlk gördüğümde buğday sandım hatta.
Bahçelievlerde bir aktardan alıyorum ben ama Zarrin mahir diye bir marka var. Çok kokulu değil

Aslında normalde ölçü 2ye 1 bunda yarın bardak daha az. Ama tane tane oluyor.

Yakındır açarımm

Mahmood markaydı sanırım benim aldığım Mahmut
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlatımı, astrea, basmati, kremalı, pilav, tavuklu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Soya Soslu tavuklu Makarna / Astrea Anlatımı Astrea Astrea Yemek Tarifleri 4 06 Eylül 2023 04:45
Patates Çorbası / Astrea anlatımı Astrea Astrea Yemek Tarifleri 7 22 Ağustos 2023 16:41
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 13 Temmuz 2023 12:24
Tavuklu Patlıcan Dolama Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 05 Temmuz 2023 00:32
İç Pilav Astrea Fit Yemek Tarifleri 0 13 Nisan 2023 04:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net