Forum Logo




Popüler Kripto Para Borsası Kar İçin İçerden Trade Mi Yapıyor? Sansasyonel İddia!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Haziran 2023, 09:27   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Popüler Kripto Para Borsası Kar İçin İçerden Trade Mi Yapıyor? Sansasyonel İddia!




Popüler Kripto Para Borsası Kar İçin İçerden Trade Mi Yapıyor? Sansasyonel İddia!
Www.TrendForum.Net



Financial Times (FT) tarafından kısa süre önce sunulan ve konuya aşina 5 kaynağa dayandırılan haberde, Crypto.com’un bünyesinde dahili olarak piyasa yapıcı ekipleri kar amaçlı trade için çalıştırdığını iddia etti. FT ayrıca Crypto.com’un bünyesinde ekipler işleterek tahtaları dolu göstermek amacıyla emir defterlerinde fazladan likidite sağladığını dile getirdi.

Kaynaklar, kripto para borsasının geçmiş dönemlerde harici piyasa yapıcılara ve kripto trade’i sunan kurumlara verdiği yeminli ifadelerde Crypto.com’un hiçbir şekilde bu piyasa yapıcı operasyonlarına dahil olmadığını dile getirmişti. Crypto.com iddialara göre kendi çalışanlarını dahili bir piyasa yapıcıya sahip olmadıklarına dair söylemde bulunmaları konusunda tembihledi.

Gelişmelerin ardından açıklamada bulunan Crypto.com cephesi, çalışanlardan diğer piyasa katılımcılarına yalan söylemelerini istemediklerini savundu. Bununla birlikte dahili piyasa yapıcılarına sahip olduklarını inkar etmeyen borsa, bu piyasa yapıcılara üçüncü taraf piyasa yapıcılarla aynı şekilde davrandıklarını ve herhangi bir kayırma olmadığını öne sürdü:

Crypto.com borsasında faaliyet gösteren dahili bir piyasa yapıcımız var ve bu dahili piyasa yapıcı, platformumuzda sıkı spreadleri ve verimli piyasaları aynı şekilde kolaylaştıran üçüncü taraf piyasa yapıcılarla tamamen aynı muameleyi görüyor. Bu tartışmalı bir uygulama değil.

SEC başkanı uyarmıştı

Açıklamada öne sürülen iddiaları yumuşatmaya çalışsa da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davalar gölgesinde ortaya çıkan bu bilgiler bir dava da Crypto.com için açılabileceği düşüncesini akıllara getirdi.

Bir borsanın birden fazla faaliyeti yasalara aykırı şekilde yürütmesi hakkında açıklamada bulunan SEC Başkanı Gary Gensler, Crpyto.com’un da durumuna uyarlanabilecek şekilde şu ifadeleri kullanmıştı:

Kendilerine borsa diyen bu ticaret platformları bir dizi işlevi bir arada yürütüyor. Geleneksel finansta, New York Borsası’nın aynı zamanda bir hedge fonu işlettiğini ve piyasa yaptığını görmüyoruz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
borsası, kar, kripto, para, popüler, sansasyonel, trade, yapıyor, İçerden, İçin, İddia


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hong Kong’dan Dev Bankalara Kripto Para Borsaları ile Çalışmaları İçin Baskı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 11:22
Popüler Borsadan Kripto Para Ticareti İçin ChatGPT Entegrasyonu DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 10:45
Twitter, Youtube, Instagram ve Tiktok İçin 9 Avrupa Ülkesinden Kripto Para Şikayeti DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 09 Haziran 2023 11:06
Sahte TOR Browser Yüklemeleri Kripto Para Çalıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Nisan 2023 12:24
Kripto Para Dünyasını Altüst Eden Terra İçin Son Karar Verildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:55




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net