Forum Logo




Mercedes'in hiper otomobili AMG One ortaya çıktı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Haziran 2022, 20:59   #1
Çevrimiçi
Mercedes'in hiper otomobili AMG One ortaya çıktı




Mercedes'in hiper otomobili AMG One ortaya çıktı
Www.TrendForum.Net

Mercedes, Formula 1 teknolojisine dayanan yeni hiper otomobilini tanıttı.



Sonunda! Mercedes-AMG One'ın resmi tanıtımı hakkında söyleyebileceğimiz tek şey bu. Yaklaşık beş buçuk senedir gelişim sürecinde olan Mercedes logolu hiper otomobil, sonunda resmen tanıtıldı. Daha önce birden çok kez karşımıza çıkan model, artık üretim versiyonu ile karşımızda. Kalbinde bir F1 motoru barındıracak Mercedes-AMG One, bu motordan tam 1.050 bg güç üretebiliyor.

Elbette detaylara ilk olarak bu F1 motorundan başlamak istiyoruz. 2017 yılında model ilk kez duyurulduğunda Mercedes bu araç içerisinde F1 motorunu kullanacağını müjdelemişti. İşte gelişim sürecinin bu kadar uzamasının ana nedeni de Alman üreticinin bu iddiası oldu. Fakat beş buçuk yıl sonunda Mercedes mühendisleri, 1.6 litrelik hibrit V6 motoru bir binek araçta çalışacak şekilde düzenlemeyi başarmış. Öyle ki model Euro 6 emisyon standartlarına bile uymayı başarıyor.



Fakat içten yanmalı motor madalyonun tek bir yüzünü temsil ediyor. Diğer yüz -ya da yüzler- ise karşımıza dört elektrikli motor olarak çıkıyor. Bu elektrikli motorlar AMG One'ın toplamda 1.050 bg güç üretebilmesini sağlarken, modele AWD sürüş yeteneğini de kazandırıyor. Öndeki iki motor 322 bg güç üretebilirken, üçüncü motor içten yanmalı ünite ile birlikte çalışıyor. Dördüncü motor Mercedes-AMG'nin elektrikli turbosu ile çalışarak tek başına 121 bg güç üretebiliyor.

AMG One'ın bataryaları da, böyle devasa bir gücü destekleyebilmesi adına geliştirilmiş. Geleneksel lityum iyon bataryalar üzerinde biraz oynama yapan mühendisler, özellikle bu model için bir sıvı soğutma sistemi üretmiş. Kapasitesi 8.4 kWh olan bu batarya, sürekli soğuk tutularak elektrikli motorların en yüksek performansına ulaşmasına olanak sağlayacak.



İnanması güç ama bu sıvı soğutma sisteminin, araç 1.000 bg güç üretirken bataryayı 45 derece sıcaklıkta tuttuğunu öne sürüyor Mercedes. Toplam ağırlığı 1.695 kg olarak ölçülen modelin 0-100 km/sa hızlanması ise 2.9 saniye sürüyor. Aracın 0-200 km/sa ivmelenmesini 7 saniye olarak açıklayan üretici, azami hızın da 352 km/sa olduğunu doğruladı.

Elbette böyle bir modelin aerodinamik yapısı da büyük önem arz ediyor. Fakat bu kez üstüne tez yazılabilecek bir tasarım ile karşı karşıyayız. Örneğin Mercedes'in verilerine göre model 50 km/sa hızın ardından yere basma kuvveti üretmeye başlıyor. Bu gücün maksimumda nasıl bir kuvvet uyguladığı ise açıklanmadı. Çünkü Mercedes, aracı aktif aerodinamik parçalar ile donatmış durumda.

Bu parçalar seçeceğiniz mod ile birlikte hareket edebiliyor. Aktif spoiler, ön difizör ve hatta hava menfezleri bile kullanıcının isteğine göre değişebilecek. Pist modunun altından Race Plus seçeneğini işaretlerseniz, aracın normal halinden tam beş kat daha fazla yere basma kuvveti üretebiliyorsunuz. Race DRS isimli sürüş modu ise aracı tam bir F1 aracı haline getiriyor.



Kabinde ise tam bir F1 aracı ile karşılaşmanız mümkün değil zira Mercedes bu noktada konfora önem vermiş. Örneğin F1 pilotlarının aksine kendinize ait dijital gösterge paneliniz ve multimedya ekranınız olacak. Yine F1 araçlarında pek (!) rastlamadığımız klima menfezleri de dikkat çekici. Yukarıya doğru açılan kapılar ve dikiz aynaların yerini alan kameralar da pastanın üstündeki çilek oluyor.

Tanesi 2 milyon dolara satılacak Mercedes-AMG One'dan sadece 275 adet üretilecek. Mercedes, modeli ilk duyurduğu günden itibaren bu modellerin tamamını sattığını açıklamıştı. Şimdilik üreticinin bu kararını değiştirmediğini söylemek mümkün. Fakat tüm detayları, Goodwood Hız Festivali'nde alabileceğiz.

Çeviri: Mert Gökhan & Motor1 Türkiye

Mercedes-AMG ONE



Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Haziran 2022, 21:31   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Mercedes'in hiper otomobili AMG One ortaya çıktı




Oha çokzel
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amg, çıktı, hiper, mercedesin, ortaya, otomobili


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Anneler Günü Hikayesi - Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıktı? mamihlapinatapai Milli Manevi Özel Günler 2 29 Nisan 2023 19:45
Mercedes: "Monako, zayıflıklarımızı ortaya çıkardı" KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 20:38
Starfield Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı KoJiRo Oyun Haberleri 0 31 Mayıs 2022 20:41
Çalımbay'a Avrupa kancası! İstanbul'da izledikleri ortaya çıktı KoJiRo Beşiktaş 0 29 Mayıs 2022 16:21
Oyun Oynamanın Çocukların Zekâsını Geliştirdiği Ortaya Çıktı KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 29 Mayıs 2022 15:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net