Forum Logo




Deyrulzafaran Manastırı (Türkiye, Mardin)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2023, 07:36   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Deyrulzafaran Manastırı (Türkiye, Mardin)




Deyrulzafaran Manastırı (Türkiye, Mardin)
Www.TrendForum.Net



Deyrulzafaran Manastırı, Türkiye'nin Mardin şehrinde yer alan tarihi bir manastırdır. Aynı zamanda Saffron Manastırı veya Zafran Manastırı olarak da bilinir. Bu manastır, Süryani Ortodoks Kilisesi'ne bağlı bir manastır kompleksidir ve Süryani Hristiyan cemaati için önemli bir dini merkezdir.

Deyrulzafaran Manastırı, Mardin'in güneyinde, Dara Antik Kenti yakınlarında yer almaktadır. İnşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, 5. veya 6. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Manastır, kayalık bir tepe üzerine konumlanmıştır ve Mardin'in etkileyici panoramik manzarasına hakim bir konumdadır.

Manastır kompleksi, kiliseler, şapel ve diğer dini yapıları içeren bir dizi binadan oluşur. Ana kilise, manastırın en önemli yapısıdır. İç mekanda, dikkat çekici freskler ve Süryani dini sanatının örnekleri bulunur. Ayrıca, manastırda bir kütüphane, misafirhane ve diğer kullanım alanları da mevcuttur.

Deyrulzafaran Manastırı, Süryani Hristiyanlar için kutsal bir yerdir. Her yıl düzenlenen dini festivaller ve etkinlikler için önemli bir merkezdir. Aynı zamanda manastır, tarihi ve mimari değeriyle ziyaretçiler için bir turistik cazibe merkezidir. Ziyaretçiler, manastırı keşfedebilir, tarihi yapılara hayranlıkla bakabilir ve manastırın huzurlu atmosferinde zaman geçirebilirler.

Deyrulzafaran Manastırı, Mardin'in zengin kültürel mirasının bir parçasıdır ve bölgenin tarihi ve dini önemini yansıtır. Ziyaretçiler, manastırı ziyaret ederek bu zengin mirasa tanıklık edebilir ve bölgenin benzersiz kültürel atmosferini deneyimleyebilirler.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deyrulzafaran, manastırı, mardin, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mor Gabriel Manastırı (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 05 Ağustos 2023 10:05
Kasımiye Medresesi (Türkiye, Mardin) KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2 01 Ağustos 2023 23:21
Zinciriye (İsa Bey) Medresesi (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 22 Temmuz 2023 16:50
Mardin Ulu Cami (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 05:26
Hatuniye Medresesi (Türkiye, Mardin) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 06:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net