Forum Logo




Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree5Beğeniler
  • 2 Post By Asi Ruh
  • 1 Post By gupse
  • 1 Post By Astrea
  • 1 Post By Roman

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Temmuz 2023, 11:31   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler




Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler
Www.TrendForum.Net



Kedi aşıkları buraya! Kediler, sadık dostumuz köpeklere göre çok daha seçicidir. Kimseyi kolay kolay sevmezler! Bir kedinin güvenini kazanmak için ona ve kararlarına saygı duymanız gerekir. Eğer siz de minik dostunuzun sizi sevmesini istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bir kedinin güvenini ve sevgisini kazanmak için yapmanız gerekenleri araştırdık ve yazdık. İşte işin uzmanından, kedilerin sevgisini kazanmak için yapmanız gereken 8 şey…

İlk hareketin kediden gelmesi gerektiğini unutmayın
Bir kedi gördüğümüzde koşup hemen sevmek isteriz. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir kediye karşı benimseyebileceğiniz en iyi yaklaşım, ilk hareketi kedinin yapmasına izin vermektir. Arkanıza yaslanıp beklediğinizde ya da bir şeylerle ilgilendiğinizde minik dostumuzun size doğru geldiğini fark edeceksiniz. Kedi alerjisi olan kişiler, kedilerden uzak durmasına rağmen kediler onlara doğru gelip durur! Tam da bu yüzden.

Tıpkı selamlaşır gibi yaklaşın
Kediler birbirlerini burunlarıyla selamlarlar. Siz de bu hareketi taklit etmek için burunlarına hafifçe dokunmayı deneyebilirsiniz. Minik dostumuzun yanına doğru eğilin ve nazikçe burnuna dokunun. İşte başarılı bir selamlama!

Sevilmeyi en çok sevdiği yerden sevmeye çalışın
Kediler, dokunmaya karşı çok hassastır. Dolayısıyla kimi yerlerinden sevilmekten çok daha fazla hoşlanırlar. Yapılan araştırmalar kedilerin alınlarından ve yanaklarından okşanmayı sevdiğini gösteriyor. Buna karşın kuyruk bölgelerinden hoşlandıklarında tıslayarak ya da kaçarak tepki veriyorlar. İyisi mi siz minik dostumuzun gıdısını severek başlayın!

Olumsuz geri bildirim aldığınızda minik dostumuza alan tanıyın
Bir kedi sizden hoşlanmadığını pek çok farklı şekilde gösterebilir. Size tıslayabilir, sizi ısırabilir ya da uzaklaşabilir. Kuyruğunu sert bir şekilde sallaması ve kulaklarını geriye yatırması da sinirlendiğinin göstergesidir. Bu sinyallerden birini aldığınızda geri çekilmek ve kediciğe biraz alan tanımak iyi bir fikir olabilir. Unutmayın, bir kediyi kucakta durmaya zorlayamazsanız. Onlara saygı duyduğunuzu fark ettiklerinde size güvenme olasılıkları da artacaktır.

Ona mamayla rüşvet vermeyin
Pek çok insan sevgiyi yemekle ilişkilendirir. Bu nedenle hayvanlarını çeşitli yiyeceklerle şımartırlar. Oysa yapılan araştırmalar gösteriyor ki sağlıklı kiloda olan kediler çok daha fazla mırlıyorlar. Sahiplerinin kucağında oturmaya da daha yatkınlar! Kedinizin güvenini ve sevgisini kazanmak için mama vermekten farklı bir yol seçmelisiniz.

Bol bol oyun oynayın
Kedilerin asabiyeti herkesin malumu. Ancak bunun sebebi genellikle can sıkıntısıdır. Köpeklerimizi günde en az iki kez yürüyüşe çıkarmamıza rağmen kedilerimiz için aynı şeyi yapmıyoruz. Halbuki onların da enerjilerini atmaları lazım! Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kediler, insan etkileşimini yemeğe tercih ediyorlar. Onları insanlara çeken şey ise eğlenceli oyuncaklar! Her gün düzenli olarak oyun oynamak, kedinizle bağ kurmak için harika bir yoldur.

Ev kedinizi sokağa/bahçeye salmamaya çalışın
İtalya’da yürütülen bir araştırma gösteriyor ki kısıtlı sürelerde dışarı çıkan kediler, genel olarak dışarıda olan kedilere göre sahiplerine daha düşkünler. Yani sahipleriyle daha senkronize hareket etmeyi tercih ediyorlar. Özellikle de bahçenin olmadığı yerlerde kedinizi mümkün olduğunca evde tutmalısınız.

Kediniz hala gençken sosyalleşebilmesi için ortam yaratın
Birçok çalışma gösteriyor ki yavruluk dönemini insanlarla geçiren kediler, çok daha arkadaş canlısı oluyorlar. Zira bu durum insanlara güvenmelerini kolaylaştırıyor. Kedinizin daha sevecen olmasını istiyorsanız henüz küçükken sosyalleşmesine özen göstermelisiniz. Bu sosyalleşme diğer kedilerle olabileceği gibi farklı insanlarla da olabilir.
gupse ve MaVi bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!

Son düzenleyen Asi Ruh; 29 Temmuz 2023, 11:33.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Ağustos 2023, 16:14   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler




Heeepsinin kendine has karakteri var kimi cok sıcakkanlı hemen sırnası sevilmek icin tepene cıkıyo kimi hic yaklastirmiyo kimi de benim kedi gibi kendi istediginde istedigi ölculerde sevdiriyo .)
Roman bunu beğendi.
__________________
"Her görüşünde ilk kez görür gibi.
Her bakışında son kez bakar gibi."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Ağustos 2023, 16:16   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler




ı hate kedii
Onlarda love me
Beatrice bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Ağustos 2023, 17:07   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler




Sevmeyen sevmiyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Ağustos 2023, 17:12   #5
Çevrimdışı
Silver Üye
Yanıt: Kedinizin Sizi Sevmesi İçin Yapmanız Gerekenler




Özellikle bir çaba sarfetmeye gerek yok. Sokak canlarının önüne bir kap mama koy birdaha seni gördüklerinde koşturarak gelip bacaklarınıza sürtünüyorlar.
İlla ev kedisi olması gerekmez.
Ve de lütfen şu sıcaklarda bir kap suyu onlardan esirgemeyelim.
gupse bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gerekenler, kedinizin, sevmesi, sizi, yapmanız, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Açılışta Keyboard Hatası Veriyor Klavyenin Hiç Bir Tuşu Çalışmıyorsa Yapmanız Gerekenler Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 16:56
Bilgisayarınızın Güç Düğmesine Basıldığı Halde Açılmıyor Ön Panel Işıkları Yanmıyorsa Yapmanız Gerekenler Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 16:51
Yapmanız gerektiğini düşündüğünüz şeyler sizi mutlu ediyor mu ? Sır Trend Sorular 2 18 Mart 2023 23:12
Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler.. Beatrice Düğün Hazırlıkları 1 11 Ekim 2022 22:59
Ayakkabını bağlarken kedinizin sizi zora sokması Er Şaban Trend Sözlük 3 11 Eylül 2022 07:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net