Forum Logo




Öz güven nasıl geliştirilir?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By Mona

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Temmuz 2023, 00:30   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Öz güven nasıl geliştirilir?




Öz güven nasıl geliştirilir?
Www.TrendForum.Net

Sosyal fobi; kişinin, yabancılarla etkileşim kurması ya da başka bir kişi tarafından incelenmesi gereken sosyal durumlarda, belirgin ve sürekli korku yaşaması olarak tanımlanabilir.

Sosyal fobi yaşayan kişilerde; kalabalık ortamlarda, toplu taşımada, telefonla konuşurken veya başkalarıyla yemek yerken kaygı seviyesinin arttığı gözlemleyebiliriz. Bununla birlikte titreme ya da kızarma gibi fiziksel belirtiler de görülebilir. Sosyal anksiyete bozukluğuna sahip bireyler, yabancı ya da tanıdık fark etmeksizin diğer insanlarla konuşurken kendilerini rahatsız hissedebilirler. Konuşma esnasında anlaşılmayacağını ya da söyleyeceklerinin kulağa kötü gelmesini düşünmesi, sohbetlere nasıl katılacağını bilememesi veya katıldığında yok sayılması gibi korkular yaşayabilir. Bu yüzden de toplum içinde, işyerinde veya tanımadığı bir kişi iletişim kurmak istediğinde bu teklifi reddedecektir. Genelde olumsuz yorum ve eleştiri alacaklarını düşünüp çekingen davranırlar. Bu durum da yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Peki bu durumu ortadan kaldırmak için neler yapabiliriz?

1) Öncelikle bir süre kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek başlangıçta bize güç verebilir. Her an her şeyin en iyisini yapabilme, en mükemmel olma duygusundan kurtulmalıyız.

2) Doğru nefes egzersizleri, mindfulness gibi yöntemler sakinleşmenize ve panik olmanıza yardımcı olabilir. Topluluk içinde veya tanımadığımız bir kişiyle görüşme yaparken kendimizle nefesimizi ve teması kesmemeliyiz.

3) Kendinize ve başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğüne odaklanmayı bırakın. Diğer insanlara odaklanın, orada olmaya çalışın ve gerçek bağlantılar kurun. Kimse mükemmel değildir, o yüzden anda olmaya çalışın ve söylenenleri gerçekten dinleyin.

4) Her bir sosyal durumun sizi endişe açısından nasıl hissettirdiğini belirleyin ve derecelendirin. Örneğin, 0 kaygı yok anlamına gelir ve 10 tam bir panik atak olur. Bir liste yapın ve ne kadar küçük veya büyük olursa olsun, her durum için nasıl hissedeceğinizi düşündüğünüzü yazabilirsiniz.

5) Olumsuz koşullandırmaları yenmek için doğru terapist, doğru egzersizler ve doğru zamana ihtiyaç vardır. Bir terapistle görüşerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Temmuz 2023, 00:32   #2
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Öz güven nasıl geliştirilir?




Bir kas nasıl gelişirse öyle.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Temmuz 2023, 00:34   #3
Çevrimdışı
Miyav.
Yanıt: Öz güven nasıl geliştirilir?




Kendinizi mutlu etmeyi bilin.
Kimse sizi ne mutlu edecek
ne de mutsuz edecek güçte olsun.
Bunu başaran kendini seviyordur
ve kendine güveniyordur. ( :
DeepSilence bunu beğendi.
__________________

Odor maris anima nostra est!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geliştirilir, güven, nasıl


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Güven Papatya Trend Sözlük 6 01 Temmuz 2023 23:43
Gizem Güven Resimleri Asi Ruh Yerli Ünlü Resimleri 1 16 Haziran 2023 00:54
Berkcan Güven Boyu Kaç - Berkcan Güven Kaç Yaşında - Berkcan Güven Kilosu Kaç Candres Sanatçılar 0 03 Haziran 2023 20:03
Dambılla Vücut Nasıl Geliştirilir? Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 13 27 Mayıs 2023 14:39
Güven şaşırttı KoJiRo Beşiktaş 0 26 Haziran 2022 09:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net