Forum Logo




Volvo'nun ilk minivanı ile tanışın: EM90


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Kasım 2023, 22:50   #1
Çevrimiçi
Volvo'nun ilk minivanı ile tanışın: EM90




Volvo'nun ilk minivanı ile tanışın: EM90
Www.TrendForum.Net



Volvo, son yıllarda rotasını SUV'lere çevirmiş durumda. Fakat oldukça ilginç bir biçimde, gün geçtikçe ilginin arttığı minivan segmentine de bir adım yaklaştı. İsveçli markanın ilk minivanı olan EM90, lüks minivan segmentindeki rekabeti artırmaya geliyor.

19 veya 20" jantlar ile alınabilen Volvo EM90, elektrikli modellerden alıştığımız aydınlatmalı ızgara tasarımı ile dikkat çekecek. Adını da paylaştığı EX90'a benzer far takımları ile dikkat çeken model, profilden bakıldığından da Volvo'nun tasarım dilini yansıtıyor.

Elbette asıl önemli detaylar minivanın kabininde gizli. Örneğin İsveçli üretici, içeriye üç sıralı koltuk yerleştirmiş. Tabii siz ortadaki sırada oturmak istersiniz zira buradaki koltukların tamamı havalandırmalı. Buna ek olarak aynı BMW 7 Serisi gibi tavandan açılan bir ekran mevcut. Yalnız bu ekran, devasa bir sinema sistemi aksine 15.6" büyüklüğe sahip.

En az bu ekran kadar büyük bir bilgi eğlence sistemi ekranı da ön konsolda kendine yer bulmuş. Tamamen dijital gösterge paneline eşlik eden bu sistem ile minivanın tüm fonksiyonlarını kontrol etmek mümkün. Volvo, tek bir komut ile arka bölümün bir "sinema, yatak odası ya da toplantı salonuna" dönüşebileceğini belirtmiş. 21 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi, gerçekten de sizlere sinemayı aratmayacaktır...

Daha da iyisi, bu muhteşem modelin tamamen elektrikli olması. Toplamda 270 bg güç üretebilen tek bir elektromotora sahip olan model, ağırlığına rağmen 0-100 km/s hızlanmasını 8.3 saniyede tamamlayabiliyor. Bu arada, modelin temelini Geely şemsiyesi altındaki Zeekr 009 ile paylaştığının da altını çizelim.

Çin'in resmi test verilerine göre aracın maksimum menzili ise 738 kilometre olarak belirlenmiş. Avrupa ve çok daha tutarlı menzil verileri için WLTP testlerini beklememiz gerekiyor.

Avrupa demişken, modelin henüz dünya turuna çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Geely ve Volvo, farklı pazarlara açılmayı düşünüyor olsa da model şimdilik sadece Çin'de satılacak.

Alıntı
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
em90, ile, ilk, minivanı, tanışın, volvonun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Volvo, yakın zamanda bir minivan tanıtabilir DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 28 Ağustos 2023 11:39
Volvo, lojistik aşamasında karbon ayak izini azaltmak istiyor DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 10 Temmuz 2023 18:35
4 Bacaklı Kadınla Tanışın: Myrtle Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 2 28 Mart 2023 14:25
Volvo, C40 Recharge'ı işte böyle tanıttı! Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 0 08 Kasım 2022 15:36
Rolls-Royce'un ilk elektriklisi ile tanışın: Spectre! Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 0 22 Ekim 2022 07:07




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net