Forum Logo




Apple, Bulut Oyun Hizmetlerine Yeşil Işık Yaktı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Ocak 2024, 21:04   #1
Çevrimiçi
Apple, Bulut Oyun Hizmetlerine Yeşil Işık Yaktı




Apple, Bulut Oyun Hizmetlerine Yeşil Işık Yaktı
Www.TrendForum.Net



Apple yakında uygulamaların dışarıdan yüklenmesine izin vereceğini ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde iPhone ve iPad’deki üçüncü taraf uygulama mağazalarının Avrupa Birliği (AB)’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA)’na uymasına izin vereceğini duyurdu. Apple ayrıca, şaşırtıcı bir şekilde Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now gibi bulut oyun hizmetleri için izin vermiş durumda.

Apple, Geliştirici sitesindeki bir gönderide şunu diyor: “Geliştiriciler artık kataloglarında sunulan tüm oyunları yayınlama özelliğine sahip tek bir uygulama sunabilecekler. Uygulamalar ayrıca uygulamalarında bulunan akışlı oyunlar, mini uygulamalar, mini oyunlar, sohbet robotları ve eklentiler için gelişmiş keşif fırsatları sunabilecek.”

Apple daha önce akışlı uygulama mağazalarının iPhone veya iPad için kullanılabilir olmasına izin vermeyeceğini belirtmişti. Bunun nedeni, şirketin bir yayın hizmetinden sunulan her oyunun bağımsız bir uygulama olarak derecelendirilmesi gerektiği konusunda ısrar etmesiydi.

Microsoft’un Cloud Gaming hizmeti ve NVIDIA GeForce Now bir web tarayıcısı sunarak bu engeli aştı. Öte yandan, artık şirketler iPhone ve iPad için özel uygulamalar oluşturup Apple’a göndermekte özgür hale geliyor.

Apple ayrıca Xbox Cloud Gaming ve NVIDIA GeForce Now gibi uygulamaların “uygulamada yer alan en yüksek yaş sınırına sahip içeriğin yaş derecelendirmesini koruması gerektiğini” söyledi. Bu, her iki uygulamanın da “17+ olarak derecelendirildi” etiketi alacağı anlamına geliyor.

Bakalım, bu tarz hizmetler iOS ve iPadOS platformları için ne zaman sunulacak?
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
apple, bulut, hizmetlerine, işık, oyun, yaktı, yeşil


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hadise ikinci evliliğe yeşil ışık yaktı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 1 16 Temmuz 2023 20:48
Apple, 2027’ye Kadar 53 Yeni Apple Store Açmayı ve Yenilemeyi Planlıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Haziran 2023 16:46
Apple, Apple Music hakkında yanlışlıkla verdiği bilgi ile herkesi şaşırttı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 15 Mayıs 2023 17:14
James Cameron Avatar 3 için yeşil ışık yaktı: Kötü Na'viler yolda Zeytin Sinema Dünyası 2 04 Ocak 2023 17:15
Apple M2, Oyun Testlerinde Radeon 680M’ye Karşı KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 1 26 Ekim 2022 11:03




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net