Forum Logo




System76, Tamamen Özel Linux Dizüstü Bilgisayarını Geliştiriyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 21:22   #1
Çevrimdışı
System76, Tamamen Özel Linux Dizüstü Bilgisayarını Geliştiriyor




System76, Tamamen Özel Linux Dizüstü Bilgisayarını Geliştiriyor
Www.TrendForum.Net



Linux donanımları konusunda tanınmış bir isim olan System76, tamamen kendi tasarımı olan ilk dizüstü bilgisayarını hazırlıyor. Her şeyiyle Linux odaklı olacak dizüstü bilgisayar “Virgo” kod adını taşıyacak. System76’nın kurucusu ve CEO’su Carl Richell, şirketin gelişimindeki bu önemli dönüm noktasını Twitter’da prototip parçaların bazı görüntüleriyle duyurdu.

“Denver fabrikamızda üreteceğimiz dizüstü bilgisayarın kod adı “Virgo” olacak. Bu, ince 6061 alüminyum kalıbından öğütülmüş bir LCD “A” panel.”



Fotoğraflarda yalnızca bir ekran paneli ve kablosuz antenin yer alacağı dizüstü bilgisayarın üst kapağını görüyoruz. Alüminyum bölümün dışa bakan tarafına ayrıca bir System76 logosu kazınmış. Yani diğer laptop tasarımlarına benzer şekilde şirket ismi kapağın ortasına konumlandırılmış. Fotoğrafın alt kısmına doğru baktığımızda ise Virgo prototipinin çift menteşeli bir tasarıma sahip olacağını anlıyoruz.

Açıkçası erken tasarıma ait olan bu parçalar tek başına bir şey ifade etmiyor. Denver, Colorado’da üretim yapan System76, tasarım sürecinde ciddi zorluklarla karşılaşacak. Şirket ilk kez kendi dizüstü bilgisayarını üretiyor. Virgo’nun içine dahil olacak donanımlar ve soğutma tasarımı ise merak konusu.

Technopat
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilgisayarını, dizüstü, geliştiriyor, linux, system76, tamamen, özel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Debian Linux Nedir? Debian Linux Kurulumu - Debian Linux Hakkında Bilgiler Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 09 Nisan 2023 08:04
AMD ve JEDEC, Yüksek Hızlı DDR5 MRDIMM’ler Geliştiriyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 09 Nisan 2023 01:26
Linux İşletim Sistemiyle Gelen 12. Nesil Dizüstü: Lemur Pro KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 12 Temmuz 2022 10:23
AMD, Dünyanın ilk Exascale Süper Bilgisayarını Destekliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:48
Corsair, İlk Oyuncu Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 19:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net