Forum Logo




Yandex 5,2 Milyar Dolarlık Anlaşmayla Yatırımcılara Satılacak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Şubat 2024, 15:07   #1
Çevrimiçi
Yandex 5,2 Milyar Dolarlık Anlaşmayla Yatırımcılara Satılacak




Yandex 5,2 Milyar Dolarlık Anlaşmayla Yatırımcılara Satılacak
Www.TrendForum.Net



Arama, reklam ve araç çağırma gibi çeşitli çevrimiçi hizmetler sunan Yandex, bir grup Rus yatırımcıya satılacak. Yandex’in ana şirketi Yandex NV, 5,21 milyar dolarlık bir anlaşmayı kabul etti. Rus petrol devi Lukoil’e bağlı yatırımcıların liderliğindeki bir konsorsiyum, Yandex’in Rusya’daki operasyonlarının çoğunu satın alacak. Buna şirketin gelirlerinin %95’inden fazlasını oluşturan hizmetler de dahil.

Bu satış, Rusya’nın 2022 başında Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana en büyük kurumsal çıkış olması nedeniyle önem taşıyor. Yandex, artan gerilim nedeniyle Batılı yatırımcılardan ve ortaklarından uzaklaşmaya çalışıyor. Ayrıca Rusya hükümeti, önemli bir ulusal varlık olarak görülmesi nedeniyle Yandex’in tamamen yurt içi kontrol altına alınması için baskı yapıyor. Anlaşma nakit ve hisse senedi kombinasyonuyla sağlandı ve bu da toplam piyasa değerinin Moskova Borsası’na göre yaklaşık 10,2 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Satış fiyatı şirketin değerlemesinden düşük olsa da Rusya hükümetinin yabancı varlık satışları için zorunlu kıldığı indirimleri yansıtıyor. Yandex NV’nin yönetim kurulu başkanı John Boynton, teklifin hissedarlara sattıkları işlerden bir miktar değer geri kazanmalarına olanak tanıyarak fayda sağlayacağını belirtti.

Aynı zamanda, şirketin elinde tutacağı uluslararası işletmeler için yeni büyüme fırsatlarının önünü açacak ve elden çıkarılan işletmelerin yeni mülkiyet altında faaliyet göstermesine olanak tanıyacak. Ukrayna’nın işgalinin ardından Microsoft ve Apple gibi birçok şirket Rusya’da yeni ürün satışını durdurma kararı aldı. Ancak Rusya, “gri” tipi olarak adlandırdığı ürünlerin ithalatına izin vererek Batı yaptırımlarını aşmanın bir yolunu buldu. Kısacası bu durum Rusların telif hakkı sahiplerinin iznine ihtiyaç duymadan mal ithal edebileceği anlamına geliyordu.

Anlaşmanın amacı Yandex’in Batı pazarlarından çıkışını kolaylaştırırken ana işletmelerinin Rusya’da kalmasını sağlamak. Rus arama motorunun Rusya’daki yeni mülkiyet yapısı altında bağımsızlığını koruyup koruyamayacağı da belirsiz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlaşmayla, dolarlık, milyar, satılacak, yandex, yatırımcılara


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tata, Milyon Dolarlık Anlaşmayla iPhone Üretecek KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 29 Ekim 2023 19:09
6 Milyar Dolarlık Jelibon Rezervi Bulundu Beatrice Ülkemizden Haberler 5 25 Mart 2023 19:59
ABD'de opioid davalarında 10 milyar dolarlık anlaşma Pia Sağlık Haberleri 0 03 Kasım 2022 21:11
LeBron James Bir İlki Başardı: Milyar Dolarlık Servet! KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:19
ABD'den Mısır'a 2,6 milyar dolarlık nakliye helikopteri satışı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 27 Mayıs 2022 20:58




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net