Forum Logo




ABD ayakta! Google’ın yapay zekası çalındı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Mart 2024, 14:00   #1
Çevrimdışı
ABD ayakta! Google’ın yapay zekası çalındı




ABD ayakta! Google’ın yapay zekası çalındı
Www.TrendForum.Net

Google yapay zekası Çinli bir mühendis tarafından çalındı mı? ABD'de görülen dava, 500'den fazla belgenin sızdığını gösteriyor.



Eski bir Google yazılım mühendisi, şirketin yapay zeka ve makine öğrenimiyle ilgili ticari sırlarını çalmakla suçlanıyor. ABD’de görülen davaya göre mühendisin, Google’ın bünyesinde test edilen modelleri Çinli şirketlere gönderdiği iddia edildi.

Çinli mühendis Google yapay zekasını kopyaladı mı?

“Leon Ding” olarak da bilinen Linwei Ding isimli bir Googl çalışanı, dört kez ticari sır hırsızlığı yapmakla suçlandı. 38 yaşındaki Çin vatandaşı, geçtiğimiz günlerde tutuklandı.



İddianameye göre Ding, 2019 yılında Google’da çalışırken, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan donanım ve yazılım platformlarına dair bilgileri çaldı. Bu bilgiler arasında Google’ın özel çip tasarımları ve yapay zeka temelli süper bilgisayarları oluşturan yazılım altyapısı da bulunuyordu.

ABD’li savcılar, Ding’in 2022 yılında Çinli bir teknoloji girişiminde de çalıştığını iddia etti. Google’a ait 500’den fazla gizli dosyayı bu şirkete aktardığı iddia edildi. Ayrıca geçtiğimiz yıl kendi şirketini kurmak ve Google’ın gelişmiş bilgi işlem yeteneklerini kopyalamakla da suçlanıyor.

Google ise Aralık ayında Ding’den şüphelenmeye başladı. Bunun üzerine istifasından hemen önce iş bilgisayarına el koydu. Bir Google sözcüsü, şirketin hırsızlığı önleme girişimlerinde bulunduğunu ve Ding’in özel belgeleri çaldığını tespit ettiğini söyledi.



Suçlu bulunması halinde Ding, 10 yıla kadar hapis ve her bir suç için 250 bin dolar para cezasına çarptırılacak. Dava kapsamında Adalet Bakanlığı, yabancı rakiplere fayda sağlayan ticari sır hırsızlığını engellemek istiyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Mart 2024, 04:04   #2
Çevrimiçi
Moderatör
Yanıt: ABD ayakta! Google’ın yapay zekası çalındı




Haberimiz olmadı
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, ayakta, Çalındı, google’ın, yapay, zekası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google, Lumiere Üretken Yapay Zekasını Tanıttı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Şubat 2024 13:45
Google Art Selfie 2 Yapay Zeka İle Güçlendi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Ocak 2024 16:01
Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası: Gemini Nedir ? KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Aralık 2023 19:25
ChatGPT görse kıskanır: Google Chrome’a yapay zeka dopingi! DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Ağustos 2023 11:18
AloTech'in chatbotuna ChatGPT-4 yapay zekası entegre edildi DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 14 Nisan 2023 00:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net