Forum Logo




Amazon, Microsoft ve dahası! Telefon dünyasını Apple mı bitirdi?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mart 2024, 08:22   #1
Çevrimiçi
Amazon, Microsoft ve dahası! Telefon dünyasını Apple mı bitirdi?




Amazon, Microsoft ve dahası! Telefon dünyasını Apple mı bitirdi?
Www.TrendForum.Net

Amazon Fire Phone, Microsoft Lumia ve HTC gibi markaların sonunu Apple getirmiş olabilir mi? İşte yeni iddialar.





ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz gün Apple’a karşı oldukça kapsamlı bir antitröst davası açtı. Şirketin akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini sorgulayan bu davadan yeni detaylar geldi. Raporlar, Apple’ın, rakiplerini başarısızlığa uğratmak için bazı engeller yarattığını ortaya koydu.

Amazon Fire Phone, Apple yüzünden iptal edildi iddiası

88 sayfalık dosyadaki en dikkat çekici iddialardan biri, Apple ve Amazon arasındaki sessiz sedasız devam eden rekabet bulunuyor. 2014 yılında Fire Phone adında bir telefon geliştiren Amazon, piyasada sadece bir yıl kaldıktan sonra başarısız oldu. Projenin iptal edilmesinde ise Apple’ın payı olduğu söyleniyor.







Amazon’a ek olarak HTC, LG ve Microsoft gibi diğer üreticilerin suçlusu olarak da Apple gösteriliyor. Özellikle ABD pazarındaki rakiplerini alt etmek için büyük uğraşlar veren şirket, bu kapsamda ABD’nin en büyük telefon üreticisi olmayı başardı.

Uzmanlar ise Adalet Bakanlığı’nın argümanı hakkında şüphelerini dile getirdi. Bu şirketlerin akıllı telefon başarısızlıklarının Apple’dan çok daha kapsamlı olduğunu düşünüyorlar. Amazon’dan HTC’ye kadar birçok firmanın kullanıcı isteklerini anlayamadıklarını söylediler.

Örneğin Amazon Fire Phone, Android tabanlı FireOS ile geliyordu. Ancak Google Play Store’a ve dönemin sevilen uygulamalarına erişimi yoktu. Benzer bir senaryo Lumia ile Microsoft’un da başına geldi.







Samsung, Google ve diğer birçok Çinli şirket ise pazarda ayakta kalmayı başardı. Şu anda Android ve iOS arasında rekabet devam etse de, Apple’ın rakipleri için aşılmaz engeller yarattığı söyleniyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amazon, apple, bitirdi, dahası, dünyasını, microsoft, telefon


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Şubat 2024 14:13
TikTok, Apple Music, Spotify ve Amazon Music Entegrasyonunu Duyurdu KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 18 Kasım 2023 16:08
Samsung ve Apple Rekabetinde Telefon Satışları Açıklandı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 19 Temmuz 2023 19:57
Android’e yeni özellik: Animasyonlu emojiler ve dahası! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Temmuz 2023 11:41
BNB Balinasından 2 Yılın Sonunda 10.000 BNB Satışı! Dahası Gelecek Mi? DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 13 Haziran 2023 11:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net