Forum Logo




Twitter’ın, Instagram Yakın Arkadaşlar Benzeri Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence
  • 1 Post By Adem

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Mayıs 2023, 00:43   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Twitter’ın, Instagram Yakın Arkadaşlar Benzeri Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı




Twitter’ın, Instagram Yakın Arkadaşlar Benzeri Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı
Www.TrendForum.Net

Twitter’ın, Instagram Yakın Arkadaşlar Benzeri Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı: Özel Tweet’leri Başkaları Görebilmiş!


Twitter Çevresi özelliğini kullanan birçok Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz ay özel tweet'lerinin çevrelerine dahil olmayanlar tarafından görüldüğünü bildirmişti. Twitter, sorunun yaşandığını itiraf etti ve çözüldüğünü aktardı.
Twitter, geçtiğimiz yıl yeni özelliği “Twitter Çevresi”ni kullanıma sunmuştu. Özellik, kullanıcıların seçtiği kişilere özel tweet’ler göndermesine ve düşüncelerini daha küçük bir grupla paylaşmasına olanak tanıyordu. Yalnızca belirlediğiniz kişiler çevrenizde bulunabiliyor ve attığınız tweet’ler ile etkileşime geçebiliyordu.

Ancak geçtiğimiz ay, özelliği kullanan birçok insan özel tweet’lerinin bir şekilde dışarıdan insanlar tarafından görüldüğünü söylemeye başladı. Buna göre çevreye dahil olmayanlar, bu gönderileri görebiliyor; hatta beğenebiliyordu. Bu da hassas ve özel paylaşımlar yapanlar için büyük bir problemdi. Birkaç gün önce ise Twitter’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Twitter, gizlilik sorunu yaşandığını itiraf etti, sorunun çözüldüğünü aktardı

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Twitter, sorunu yaşayan kullanıcılara e-posta yoluyla ulaştı. Kullanıcılar tarafından paylaşılan e-postada, şirketin sorunun yaşandığını kabul ettiği ve gerçekten bazı özel tweet’lere başkaları tarafından erişilebildiği görüldü.

Şirket, nisan ayında ortaya çıkan sorunun güvenlik ekibi tarafından fark edildiğini ve kısa sürede çözüldüğünü de ekledi. Buna göre artık Twitter Çevresi’ne dahil olmayanlar kullanıcılar mesajları göremiyor.

Elon Musk yönetimindeki platform, özellikte neden böyle bir sorunun yaşandığını açıklamazken kullanıcıların gizliliğini koruma konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Adem bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 09 Mayıs 2023, 01:07   #2
Çevrimdışı
Aura..
Yanıt: Twitter’ın, Instagram Yakın Arkadaşlar Benzeri Özelliğinde Gizlilik İhlali Yaşandı




Genel olarak bakıldığında; üretilen içerikler ve paylaşımlar üzerinden bir veri havuzu oluşturuluyor. Bunu da istedikleri gibi kullanabiliyorlar. Yapılan birkaç basit hata sonucunda böyle insanlar da tespit edebiliyor. En basit örneği vereyim; telefonumun şarjı bitti geçen gün arkadaşımdan bir araştırma yaptım google da, daha sonra arkadaşım instagram'da dolaşırken "ulaaaaan benim ne işim var bunla da reklamını yapıyorsunuz" dedi, dedim nedir hacı o, bir gösterdi benim incelediğim marka modeldeki ürün. Bunu birkaç telefonda daha denedim; direkt olarak reklamı düşüyor..


Üye olurken vs. Karşımıza çıkan gizlilik politikalarını ve kuralları onaylıyoruz okumadan. Şunu da belirteyim, sadece bunu sosyal ağ platformları olarak düşünmemeliyiz. Dün mobil bankacılıktan bir işlem yaptım orada da Bilgileriniz bilmem şu kurumla paylaşılacaktır vs gibisinden. Yahu arkadaş neden benim bilgilerimi senin bankanla paylaşmış haliyle başka bir yerle paylaşıyorsun ki? Ret verdim çıktım direkt.
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arkadaşlar, benzeri, gizlilik, instagram, twitter’ın, yakın, yaşandı, İhlali, Özelliğinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Arkadaşlar Hoş Buldum Chen Aramıza Hoş geldin 27 06 Eylül 2023 14:41
Jack Dorsey’in Twitter Benzeri Bluesky Uygulaması Android’e Geliyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 20 Nisan 2023 17:13
Bildiğiniz Twitter’ı unutun! Twitter 2.0 dönemi başlıyor DeepSilence Twitter 0 28 Kasım 2022 09:13
Merhaba arkadaşlar. ircpolice Aramıza Hoş geldin 8 20 Kasım 2022 15:59
Twitter, 'Adeta Twitter'da Yaşayan' Kullanıcıları da Kaybetmeye Başladığını İtiraf Et DeepSilence Twitter 0 26 Ekim 2022 14:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net