|
01 Nisan 2024, 14:54 | #1 |
Çevrimiçi
|
Pilavlı Patlıcan Kapama
Pilavlı Patlıcan Kapama Www.TrendForum.Net Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 gram kuzu kuşbaşı eti 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1 adet domates (büyük boy, küp doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı su 1 adet defne yaprağı 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için) 1,5 yemek kaşığı tereyağı (pilav için) 2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş) 3,5 su bardağı sıcak su 1,5 çay kaşığı tuz 4 adet patlıcan (dilimlenmiş, kızartılmış) 1 avuç maydanoz (kıyılmış) Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır? Bir tencerede sıvı yağını kızdırıp kuşbaşı doğranmış kuzu etini suyunu salıp çekene dek pişirin.Üzerine soğan ve yeşil biber ilave 5-6 dakika daha kavurun. Domatesleri ve baharatları da ilave edip tenceredeki malzemelerle karıştırın. Suyunu ilave edip suyun yarısı buharlaşıp etler yumuşayana dek pişirin. Bu sırada dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz dilim patlıcanları kızartın. Ayrı bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pirinçleri ilave edip saydamlaşana dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip önce harlı ateşe 10 dakika, ardından 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatın ve havlu kağıt ile kapatıp demlendirin. Bir kasenin tabanına pişirdiğiniz kuzu etinden 1 kaşık koyun. Kızarmış patlıcanların 4 dilimini artı şeklinde dizin. Üzerine pilavı ilave edip kapatın ve bir tabağa ters çevirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
kapama, patlıcan, pilavlı |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kıymalı Patlıcan Sarma | KoJiRo | Et-Tavuk-Sebze Yemekleri | 0 | 16 Mart 2024 15:49 |
Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi | KoJiRo | Et-Tavuk-Sebze Yemekleri | 0 | 16 Mart 2024 10:29 |
Tereyağlı yumurta Kapama | menekşe | Trend Yemek Tarifleri | 2 | 10 Ocak 2024 10:48 |
ölen insanların arkasından helva yerine pilavlı tavuk ,pide dağıtılması | xena | Trend Sözlük | 7 | 16 Haziran 2023 15:37 |
Pilavlı pirzola dolması | Beatrice | Trend Yemek Tarifleri | 0 | 06 Ocak 2023 17:48 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net