Forum Logo




Balıklıgöl (Türkiye, Şanlıurfa)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2023, 08:35   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Balıklıgöl (Türkiye, Şanlıurfa)




Balıklıgöl (Türkiye, Şanlıurfa)
Www.TrendForum.Net



Balıklıgöl, Türkiye'nin Şanlıurfa şehrinde bulunan önemli bir tarihi ve dini mekandır. Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel simgelerinden biridir.

Balıklıgöl, Eyyübiye ilçesinde yer alır ve tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. İslam inancına göre, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak kabul edilir. Efsaneye göre, Hz. İbrahim, Nemrut'un emriyle ateşe atılmış ancak ateş ona zarar vermemiş, ateşin yerini su, odunların yerini ise balıklar almıştır. Bu nedenle gölde balıkların bulunması kutsal kabul edilir.

Balıklıgöl çevresinde yer alan çevre düzenlemeleriyle oluşturulmuş bir park alanı bulunmaktadır. Park içerisinde yer alan Hz. İbrahim'in doğduğu ve büyüdüğüne inanılan mağara da ziyaretçilerin ilgisini çeker. Mağara, tarihi bir öneme sahip olmasıyla birlikte dini bir ziyaret yeri olarak da kullanılır.

Balıklıgöl, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği bir mekandır. Özellikle Şanlıurfa'ya gelen turistler ve yerli halk, Balıklıgöl'ü ziyaret ederek kutsal kabul edilen balıkları besler ve dileklerini tutarlar. Balıklara dokunmanın uğur getirdiğine inanılır.

Ayrıca, Balıklıgöl çevresinde yer alan tarihi ve kültürel değeri olan diğer yapılar da ziyaret edilebilir. Bunlar arasında Rızvaniye Camii, Halil-ür Rahman Camii ve Balıklıgöl Medresesi gibi yapılar bulunur.

Balıklıgöl, Şanlıurfa'nın zengin tarihine ve inanç sistemine bağlı olarak önemli bir yere sahiptir. Hem dini hem de kültürel açıdan zengin bir deneyim sunan bu mekan, ziyaretçilere Şanlıurfa'nın mistik atmosferini ve yerel inançlarını hissettirir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
balıklıgöl, türkiye, Şanlıurfa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Şanlıurfa İli Hakkında Herşey DeepSilence Güneydoğu Anadolu Bölgesi 3 02 Temmuz 2023 12:25
Karahantepe - Şanlıurfa KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Nisan 2023 10:26
Şanlıurfa'da YPG'li terörist yakalandı KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 25 Haziran 2022 08:37
Halfeti - Şanlıurfa KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Haziran 2022 07:48
Harran - Şanlıurfa KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Haziran 2022 07:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net