Forum Logo




vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?

vBulletin eklentiler, vBulletin temaları ve kaliteli vBulletin destek paylaşımlarına ulaşabilirsiniz.


Anket Sonuçlarını Görüntüle: Siz olsanız hangi yazılımı tercih ederdiniz?
vBulletin 9 64.29%
XenForo 5 35.71%
Diğer (gönderi olarak ayrıntılı belirtiniz) 0 0%
Katılımcı sayısı: 14. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree22Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Aralık 2022, 10:32   #1
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?
Www.TrendForum.Net

Merhaba arkadaşlar,

Soru gayet basit. Ancak anketi oyladıktan sonra yorum olarak düşüncelerinizi detaylı belirtmenizi rica ediyorum. İlla yazılım tarafından anlayan bir teknik yönetici olmanıza gerek yok, kullanıcı deneyimi açısından da düşünüp sadece arayüzü ve kullanımı da yorumlayabilirsiniz.

Halihazırda ilerleyen günlerde TrendForum için böyle bir geçiş yapsak mı diye yönetimde istişare ediyoruz. Ancak bu, detayları yönetim sırrı kapsamında olduğu için ayrıntı veremiyorum. Şayet yakın gelecekte böyle bir planlama olursa ön duyurusunu mutlaka yaparız. Size sorduğum soru; TrendForum XenForo'ya geçmeli mi değil, vBulletin mi XenForo mu sizce daha iyi? TrendForum özelinde değil, genel düşünüp; sizin bir forumunuz olsa bu iki yazılımdan hangisini seçerdiniz? Ya da takıldığınız forumda hangi altyapının kullanılmasından hoşnut olurdunuz? paralelinde düşünüp yanıtlayın lütfen.

Ben kendi düşüncelerimi detaylı olarak daha sonra yazacağım.

Not: vBulletin derken; alışılagelmiş vBulletin 3 sürümünden bahsediliyor. TrendForum'da da gördüğünüz. Yoksa vBulletin 4 ve vBulletin 5 Connect'in ne kadar dandik olduğunu herkes bildiği için vBulletin şıkkını oyladığınızda; vBulletin 3 anlaşılacaktır. Ha ama siz vBulletin 4'ü falan tercih ediyorsanız "Diğer" seçeneğini oylayıp ayrıca belirtirseniz daha anlaşılır olacaktır.
Beatrice, Bahtiyar ve Er Şaban bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Aralık 2022, 10:52   #2
Çevrimdışı
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Fikrimi daha önce belirttim, buradan herkesin göreceği şekilde de belirteyim. vB 4 ve 5 den yana değilseniz kesinlikle XenForo ya geçmenizi öneriyorum, bende ilk başta alışamamıştım şuan vazgeçemiyorum. Ön yargılı olmanıza gerek yok benim de 12 senedir bi vB alışkanlığım var, vazgeçemem sanıyordum ki kolayda olmadı. Bunu forumumu görüp bilen herkes, XenForo nun çoğu yapısını vB ye benzetmemizden anlamıştır hala vB den izler taşıdığımı. Hiç kolay alışılmıyor belki 1 senede zor alışırsınız ama sonunda vazgeçemeyeceğiniz bi sistem olur. Her yönünden daha rahattır. Whatsapp'a girip yazmak kadar kolay diyebilirim, mesela vB ye telefondan girmek işkence ama XenForo da telefondan rahatlıkla konular bile açabilirsiniz. Telefonunuzda rahatlıkla girip yazdığınız sosyal medyalar kadar rahat ve kolaydır. Yine söylüyorum ileri de bir gün zorunlu geçmeniz gerekicekse şimdiden geçin derim, alışmanız yönünden daha iyi olur ileri ki zamanlarda keşke daha önce geçseydik pişmanlığı yaşamazsınız. Üye kaybı korkunuz varsa da öyle üyeler gerekmez zaten diye düşünüyorum.
Regex ve Er Şaban bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Aralık 2022, 11:29   #3
Çevrimdışı
Charismax
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Akatel pratik çok pratik akatel pratik çok pratik öyle bir reklam vardı .. İşte o xenforo aslında ..
Regex bunu beğendi.
__________________
Ben sene
Sen mene
Takka tukka
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Ocak 2023, 09:04   #4
Çevrimdışı
Yüzümden düşen bin parçayı toplayıp,
Yerine kocaman bir tebessüm yerleştiren var
"o" iyiki var.
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Uzun zamandır yazmak istediğim bir başlık bu. Bazı soru işaretlerinin aklımda cevap bulmasını istedim önce.

Karşılaştırma yapacak olursak Xenforo her anlamda avantajlı bir sistem. Modern hayatımızda PHP üzerine kullanılabilecek en iyi hazır script. Ama dezavantajları da var. Bu tür platformları ayakta tutan kişiler halen eski kullanıcılar bence. Yeni nesil zaten "çoğunlukla" Xenforo sistemini tercih ediyor. Hatta belli başlı "azınlık" diyebileceğim eski forum kullanıcılarıda sancılı bir süreci göze alıp Xenforo'yu tercih ediyorlar. Gerek sıfırdan kurulum, gerek vBulletin'den Xenforo'ya geçişte yine insanların alıştıkları sistem dışında bir sistem olunca alışma süreci olabiliyor. Bir zamanlar vBulletin için Rus yazılımcı ve geliştiriciler "responsive" üzerinde çalışmışlardı. Aslında gayette güzel yol aldılar. Ama bir süre sonra vBulletin 3.x.x için bir gelecek olmadığını görünce çoğu ya yarım bıraktılar ya da sadece ekran görüntüleri paylaşmakla yetindiler. Hatta bizim insanımız yine kendi yapmışlar gibi piyasa da bu tür çalışmaları satmaya kalkışmışlardı. Bu oldukça Türk milletini gülünç durumuna düşürdü.

vBulletin'e şu an modern bir responsive yapmak bir geliştirici için nerdeyse imkansız. Hatta yazılımcılar bile bununla ilgilenmiyorlar. Çünkü bir geleceği yok gibi görünüyor. Anlam veremediğim olaylardan biri de şu;

vBulletin 4.x.x ve 5.x.x sürümleri yayımlandı. Ama tutulmadı. Şimdiye dek vBulletin 4 veya 5 kendini tutturmuş bir foruma şahit olamadım. vBulletin 3.x.x gibi tutmuş ve çoğunlukla kullanılan bir sürüme neden geliştirme gelmez? Eminim ki hosting firmaları bu sistemin geleceğini bilseler ilerde bile PHP 5.x sürümünü kaldırmayacaklardır. Maalesef ilerde bir gün bu sisteme veda edeceğiz. Son güne kadar devam diyeyim ben. Tutup bu yaştan sonra vBulletin 4.x.x üzerinde kendimi geliştirmeye çalışmam açıkçası.

Xenforo ayrıca sistem üzerinde kullanılan bazı eklentileri bile ücretli şekilde sunuyor. Sadece lisansı almakla bitmiyor. Bu tür şeyler kullanımı azaltır muhakkak. Yeni bir sistem sunuyorsunuz insanlara bari eklentiler ücretsiz olsaydı. Sanırım bir tık daha çok rağbet olurdu sisteme. Ayrıca, eski nesil kullanıcılar bir türlü Xenforo sistemine alışamıyorlar. Eğer bir kitleniz yok ise Xenforo sistemi ile başlamak veya geçiş yapmak o forumu bitirmek olur kesinlikle.

Yine ve yine tercihim vBulletin 3.x.x.
Regex ve RahmetLi bunu beğendi.
__________________
- Rotasız adımlarıma eşlik eder sisli yollar..
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Ocak 2023, 14:29   #5
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Bu konuyla ilgili vakti elverirse, müsait olduğunda @X'in objektif düşüncelerini okumak isterim.

Neden objektif dedim? 2019 yılında kurmuş olduğu ve global bir yine vBulletin altyapılı forumu da dahil ederek büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştırdığı platform içerisinde; ilk olarak 1 yıldan fazla vBulletin 3.8 kullandı. Google'a da oynamak ve mobil kullanım problemini çözmek için yalnızca vBootstrap adlı responsive temayı geliştirtti. Ardından XenForo'ya sorunsuz geçiş işlemleri yapıldı ve kullanıcılarının alışılagelmiş sistemden yeniye adapte olması için de yönetim ekibiyle beraber çeşitli görsel anlatımlar yaparak bunları sundular. Bir 2 yıl da böyle gitti. (Forumun son dönemlerini takip etme fırsatım olmadı. 2019'larda ilk kurulduğu zaman @Bahtiyar da hatırlar, aktif olarak katılım sağlıyordum.)

Şimdi o forum devredildiği için tamamen bu versus ile ilgili düşüncelerini tarafsız dile getirebilir diye düşünüyorum. Hem bu deneyimi yaşamış, geçiş yapmış, büyük bir kullanıcı kitlesinin genel anlamda ilk andaki ve devamındaki tepkilerini görüp analiz etmiş. Bu bağlamda TrendForum'un geleceği açısından ve @Beatrice için de uzun vadede bu düşüncemizin yönelimini netleştirmekte mutlaka kılavuz olacaktır. Ayrıca bu konu için de önemli bir yorum niteliğinde olacaktır.
Beatrice, Bahtiyar ve X bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Ocak 2023, 19:01   #6
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Xenforo
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Ocak 2023, 14:08   #7
Çevrimdışı
X
Trend Üye
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Merhaba arkadaslar, @Regex dostum mention atmis, Elimden geldigince kisisel tecrubelerimi aktarmaya calisayim.

Gecen gun @NucLeaR ‘in sunucusunda denk geldigim @Bahtiyar kardesim forumunuzdan bahsetti ve tavsiyesi uzerine uye oldum , burdan tekrar basarilar dilerim insallah cok iyi yerlerde goruruz forumu.

Kendisi bana seo odakli calismalar yapildigini soyledi, bugun Google gozunde mobil uyumlu olmayan sitelerin degeri 0. Sayet google uzerinden hit hedefi varsa ve Vbulletin yazilimi degismeyecekse acilen mobil uyumlu responsive bir temaya gecmeniz gerekiyor. Eger tekniker olarak sen basta olmasaydin bu iste cileli olacakti zira piyasada temiz edit istemeyecek paranizla bile alabileceginiz Vb3 mobil uyumlu temalar yok denecek kadar az.

2. olarak sunu soyleyeyim Vb3 eklentileri acik dolu. Artik herkes akilli telefonunda mobil uygulama kullaniyor bir dusunun kullandiginiz uygulamalar kac ayda bir guncelleme istiyor? Senede enaz 2-3 kere uygulamalar guncelleniyor. Vb3 ve vbseo nerdeyse 10 yildir 0 guncelleme almis, burdan kiyasinizi yapin. Uygulamayi yazan ve gelistiren kisilerin tamami teknik destegi birakmis vaziyette.

Tabi IRC kitlesi genelde forumlari ircforumlari ile tanidigi ve alistigi icin senelerdir her yerde Vb3 kullaniliyor, Bu site onculuk edip xenforoya gecse sanmiyorum ki irc odakli forumlarda vb3 kalsin 2 seneye.
Tabi bizde yola cikarken vb3 ile ciktik 2019’da her ne kadar Google amcayi dinleyip mobil uyumlu bir şekilde siteyi calistirsakta ozellikle forum hitlendikten sonra vbulletin 3 eklentileri kaynakli aciklardan dolayi 2 kere ftpye disardan dosya atildi.

Devlet demir yollarinin sitesini bizzat yapmis arkadasi dahi iceri soktuk tek care R10’netin yaptigi gibi eklentileri manuel elden gecirmekti ( yani tekrar 2020 sartlarina uyarlayacak) bunun maddi kulfeti bir yana yapacak adam sayisi bir elin parmaklarini gecmez TR’de. R10’net ile calisan kisiye ulastim bu kisi amerikada yasiyor, haftalarca pesinden kostum o zaman. Cikardigi maaliyetler bir yana guncelleme yapacagi eklentiler br sure sonra tekrar bizi yoracagini anlayinca forumu ki database olarakta baya buyuktu xenforo sistemine gecirdik.

Acikcasi o surecte IRC’ten gelmis kullanicilarin bir kismi forumu birakti alisamadilar, bir kismi o zaman yeni acilmis olan ircrehberine gitti vbulletinden dolayi yaklasik 6 ay icersinde kullanici tamamen alisti ve 2.5 senedirde sorunsuz ilerliyor. Teknik olarak vbulletin 3 ile arasinda kiyas edilemeyecek kadar farklar var, eklentilerin kalitesi Seo uyumlu altyapisi olmasi kullanıcı odakli kullanım kolayligi kiyas dahi kabul etmez. Tabi bizim IRC kitlesi yenilige acik bir kitle olsa hala miadi coktan dolmus mIRC programini kullanmaz, bunu unutmamak lazim.

Forumunuzun uzun vadeli yasamasini istiyorsaniz biran once xenforoya gecmenizi siddetle tavsiye ederim. Yoksa sen ben bizim oglan devam eder burasi. Son olarak sunuda soyleyeyim google adsense odakli bir hedef yoksa gelecek hitten cokta yeni kullanicida beklemeyin eski cok buyuk database’li Forumlar bile artik sanal kutuphane olarak kullaniliyor. Yeni jenerasyon su meşhur z kusagi forum nedir bilmez.

Uzun lafin kisasi xenforoda olsa vbulletinde olsa “ Forum “ olarak beklentiler ne kadar minimize olursa hayal kirikligi boyutu o kadar az olur. “ Sen isini kış tut , yaz cikarsa bahtina “
Beatrice, Regex, Bahtiyar ve 2 kişi daha bunu beğendi.
__________________
Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.

Son düzenleyen X; 24 Ocak 2023, 14:26.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Ocak 2023, 19:23   #8
Çevrimiçi
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




X kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaslar, @Regex dostum mention atmis, Elimden geldigince kisisel tecrubelerimi aktarmaya calisayim.

Gecen gun @NucLeaR ‘in sunucusunda denk geldigim @Bahtiyar kardesim forumunuzdan bahsetti ve tavsiyesi uzerine uye oldum , burdan tekrar basarilar dilerim insallah cok iyi yerlerde goruruz forumu.

Kendisi bana seo odakli calismalar yapildigini soyledi, bugun Google gozunde mobil uyumlu olmayan sitelerin degeri 0. Sayet google uzerinden hit hedefi varsa ve Vbulletin yazilimi degismeyecekse acilen mobil uyumlu responsive bir temaya gecmeniz gerekiyor. Eger tekniker olarak sen basta olmasaydin bu iste cileli olacakti zira piyasada temiz edit istemeyecek paranizla bile alabileceginiz Vb3 mobil uyumlu temalar yok denecek kadar az.

2. olarak sunu soyleyeyim Vb3 eklentileri acik dolu. Artik herkes akilli telefonunda mobil uygulama kullaniyor bir dusunun kullandiginiz uygulamalar kac ayda bir guncelleme istiyor? Senede enaz 2-3 kere uygulamalar guncelleniyor. Vb3 ve vbseo nerdeyse 10 yildir 0 guncelleme almis, burdan kiyasinizi yapin. Uygulamayi yazan ve gelistiren kisilerin tamami teknik destegi birakmis vaziyette.

Tabi IRC kitlesi genelde forumlari ircforumlari ile tanidigi ve alistigi icin senelerdir her yerde Vb3 kullaniliyor, Bu site onculuk edip xenforoya gecse sanmiyorum ki irc odakli forumlarda vb3 kalsin 2 seneye.
Tabi bizde yola cikarken vb3 ile ciktik 2019’da her ne kadar Google amcayi dinleyip mobil uyumlu bir şekilde siteyi calistirsakta ozellikle forum hitlendikten sonra vbulletin 3 eklentileri kaynakli aciklardan dolayi 2 kere ftpye disardan dosya atildi.

Devlet demir yollarinin sitesini bizzat yapmis arkadasi dahi iceri soktuk tek care R10’netin yaptigi gibi eklentileri manuel elden gecirmekti ( yani tekrar 2020 sartlarina uyarlayacak) bunun maddi kulfeti bir yana yapacak adam sayisi bir elin parmaklarini gecmez TR’de. R10’net ile calisan kisiye ulastim bu kisi amerikada yasiyor, haftalarca pesinden kostum o zaman. Cikardigi maaliyetler bir yana guncelleme yapacagi eklentiler br sure sonra tekrar bizi yoracagini anlayinca forumu ki database olarakta baya buyuktu xenforo sistemine gecirdik.

Acikcasi o surecte IRC’ten gelmis kullanicilarin bir kismi forumu birakti alisamadilar, bir kismi o zaman yeni acilmis olan ircrehberine gitti vbulletinden dolayi yaklasik 6 ay icersinde kullanici tamamen alisti ve 2.5 senedirde sorunsuz ilerliyor. Teknik olarak vbulletin 3 ile arasinda kiyas edilemeyecek kadar farklar var, eklentilerin kalitesi Seo uyumlu altyapisi olmasi kullanıcı odakli kullanım kolayligi kiyas dahi kabul etmez. Tabi bizim IRC kitlesi yenilige acik bir kitle olsa hala miadi coktan dolmus mIRC programini kullanmaz, bunu unutmamak lazim.

Forumunuzun uzun vadeli yasamasini istiyorsaniz biran once xenforoya gecmenizi siddetle tavsiye ederim. Yoksa sen ben bizim oglan devam eder burasi. Son olarak sunuda soyleyeyim google adsense odakli bir hedef yoksa gelecek hitten cokta yeni kullanicida beklemeyin eski cok buyuk database’li Forumlar bile artik sanal kutuphane olarak kullaniliyor. Yeni jenerasyon su meşhur z kusagi forum nedir bilmez.

Uzun lafin kisasi xenforoda olsa vbulletinde olsa “ Forum “ olarak beklentiler ne kadar minimize olursa hayal kirikligi boyutu o kadar az olur. “ Sen isini kış tut , yaz cikarsa bahtina “

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki keyifle okudum @X tekrardan hoş geldiniz diyorum. @NucLeaR abim sağ olsun TrendForum'u kardeş forum olarak görüyor desteğini de esirgemiyor sağ olsun..
Bu konuda gerek sizin gerekse forumlara emek vermiş diğer arkadaşların deneyimi büyük. Trendforum ilk açıldığı zaman xenforo olarak mı başlasak diye düşünmedik değil lakin yeni bir forum için çok riskli olacağını düşündüm ben kemik kadro oluşmuş olsa hani olabilirdi diğer türlü çok riskli buldum. Bugün geldiğimiz noktada ekip olarak üzerine konuşuyoruz ama bilmiyorum vbulten tadı başka geliyor bana insanlar yeniliği sevdiği kadar nostajiyi de seviyor. Vbulten kullanmanın zafiyetleri var xenfero kullanmanın riskleri yine aynı şekilde.Umarım her şey hepimiz için güzel sonuçlanır, tekrar teşekkür ederim.
Regex, Bahtiyar, X ve 1 kişi daha bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Ocak 2023, 09:44   #9
Çevrimdışı
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




V bulletin bana rahat ve kolay geliyor xenforo alışamadım bi türlü bunda herşey pratik kullanımı basit diğeri bana göre karışık geliyor.
mamihlapinatapai bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 29 Ocak 2023, 10:29   #10
Çevrimdışı
“Üşeniyorum, öyleyse yarın!”
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Eski severimm
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
neden, vbulletin, xenforo


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kızlar erkeklere neden rahat soru soramazlar neden çekinirler? Er Şaban Trend Sorular 8 07 Haziran 2023 23:18
XenForo Regex Trend Sözlük 16 29 Mart 2023 09:10
Lisanssız vBulletin Forumlar Neden Hemen Kapatılmıyor? Regex vBulletin 0 11 Aralık 2022 02:37
XenForo Rota Filtre Ayarları Regex XenForo 3 09 Aralık 2022 23:35
Xenforo İstatistik İlk Konu Tıklanmıyor Sorunu - Çözümü Er Şaban XenForo 13 27 Eylül 2022 20:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net