Forum Logo




Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi

Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi
Adem, Allecra, Anna, Ardaa, Asi Ruh, Astrea, Bahtiyar, Beatrice, Bozkurt, compedan, coolbites, DELibaL, Derda, devriksekiz, Dua ', Efrasiyab, f8r7t, Fearless, Fiona, Freyja., gupse, heulwen, Huzur-u Kalb, ihaveanidea, Klaus, KoJiRo, Lareina, Leila, Lews Therin, Lyra, mamihlapinatapai, MaVi, Mona, mortal, MYNAK, Nelly, Pia, Roman, Roronoa Zoro, Salvatore, SerdaR, Siyah, Time, Tupac, Umay, xena, Üzüm, Zeytin

Like Tree14Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Haziran 2023, 09:36   #11
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




İşkembe Çorbası



Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan işkembe çorbası, dana veya koyun işkembesinden hazırlanır. Protein bakımından zengin olan bu besin, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda tüketilmesi önerilir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra, vücudun ihtiyaç duyduğu B vitamini miktarını da karşılar. Malzemeleriniz hazırsa; evde işkembe çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon İşkembe Çorbası Kaç Kaloridir?

Türk mutfağında çok sevilen işkembe çorbasının bir kasesi yaklaşık 265 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için etin yağlarını ayıklayabilirsiniz.
Siz de hazır paketler yerine ev yapımı çorbaları tercih ediyorsanız, mutfaklardan eksik olmayan mercimek çorbası tarifine göz atabilir ve başlangıç menülerini zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, değişik çorba tariflerini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Malzemeler


500 gr koyun veya dana işkembesi
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

1 yumurta
1 limonun suyu

Üzeri için

50 gr margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sos için


1 limonun suyu
6 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır
Öncelikle kullanacağınız işkembeleri yıkayın. 1 çorba kaşığı tuzla ovun ve tekrar yıkayın.

Cam bir kaba süt koyun ve işkembeyi de sütün içerisine ekleyerek yumuşaması için 2 saat bekletin.

Bu işlemin ardından dinlenmiş işkembeleri yıkayıp küçük parçalara doğrayın ve tencereye alın. 8 su bardağı su ilave edip yumuşayana kadar 80 dakika pişirin.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp unu ilave edin. Un sararıncaya kadar kavurun. 2 bardak suyu işkembelerin suyuna ekleyip karıştırın. Üzerine tuz serpip kısık ateşte pişirin.

Terbiyesi için, yumurta ve limon suyunu çırpın. Terbiyeyi çorbaya azar azar döküp hızla karıştırın. Kaynatıp ocaktan alın.

Son olarak margarini tavada eritip toz biberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine 1-2 kaşık sos ilave edin. Afiyet olsun.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 09:38   #12
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Kuzu Tandır



Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler

1 kuzu kol
60 gr tereyağı
4-5 arpacık soğan
1 defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz

Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 09:40   #13
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Macar Gulaş



Kökleri 9. yüzyıla kadar dayanan Macar gulaş; sebze, et ve kırmızı biber gibi malzemelerden yapılan ve tas kebabına da benzetilen bir yemektir. Orijinal tarif, Orta Avrupa'da bulunan ve Sırbistan'ın hemen yanındaki küçük bir ülke olan Macaristan'a aittir. Macaristan’ın önemli lezzetlerinden olan Macar gulaş; Orta ve Doğu Avrupa’da da sıkça tercih edilen ve beğenilen bir yemektir. Doku bakımından benzer olsa da bu doyurucu yemeğin daha farklı Sırp ve hatta Amerikan versiyonları bile vardır. Geleneksel Macar gulaş, düzgün pişirilen birkaç basit malzemenin nasıl inanılmaz bir lezzete verebileceğinin de en iyi örneklerindendir. Her ne kadar Macar gulaşının birçok varyasyonu olsa da bu aslen Macaristan'ın kalbinden kopan geleneksel, otantik bir tariftir. Macar gulaş, inanılmaz derecede zengin bir et suyunda yavaşça pişirilen yumuşak sığır etinin ağızda dağılmasıyla damakta muazzam bir tat bırakır. Macar gulaş nasıl yapılır ve bu leziz yemek için neler gereklidir? İşte detaylar:

Farklı versiyonları olarak sunulan kızıl erikli gulaş ve patates röşti gulaş tarifini de deneyebilirsiniz. Nefis Macar kebabı tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Malzemeler
600 gram kıyılmış soğan
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı mercanköşk
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı taze maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Küpler halinde kesilmiş 650 gram dana eti (veya kuzu eti)
250ml taze domates suyu
Tuz ve karabiber
Bira

1 Porsiyon Gulaş Kaç Kalori?

Macar gulaşın bir porsiyonu, yaklaşık 290 kalori değerindedir.

Nasıl Yapılır

Soğanı soyun ve orta boy küpler halinde doğrayın, kızarana kadar yağ içinde yavaşça çevirin ve yanmasına izin vermeyin.
Eti orta boy küpler halinde dilimledikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Sığır etini tavaya alın ve etin her tarafı açık kahverengi olana kadar çevirin.
Sonra domates püresini, bir süre sonra da tatlı kırmızı biberi ekleyin ve kırmızı biberi aşırı ısıtmamaya veya yakmamaya dikkat ederek karıştırın.
Yemeği iyice karıştırdıktan sonra, tencereye bir şişe bira dökün. Sonra sarımsakları dilimleyin ve bir macun yapmak için tuzla birlikte ezin ve bunun yarısını tencereye ekleyin.
Hepsini bir süre kaynatın, sonra ısıyı azaltın ve en az iki saat kısık ateşte pişirin. Malzemelerin durumunu düzenli olarak elle kontrol edin; et yumuşamaya ve dağılmaya başladığında, neredeyse servis yapmaya hazırsınız demektir.
Doğranmış mercanköşk ile beraber sarımsak macununun diğer yarısını yemeğe ekleyin. Gerekirse duruma göre tuz ve karabiber oranını artırabilirsiniz.
Sıcakken kaselere dökün ve rendelenmiş yaban turpu, ince dilimlenmiş kırmızı soğan, bütün acı biber ve maydanozla süsleyin.
Buğulanmış pastırma köfte veya haşlanmış kalın hamur parçalarıyla servis yapın.
Orijinal gulaş tarifi bir çorba ve güveç arasında bir kıvama sahip olmalıdır. Bazı güveçlerin aksine, gulaş çok fazla sebze içermez ve bol etlidir.
Ancak pişirme işlemi sırasında et suyu kalınlaşır ve daha zengin bir sos kıvamına gelir.
Mükemmel bir lezzet elde etmek için pişirme yönteminin doğru adımlar izlenerek uygulanması önemlidir.
Hazırladığınız Macar gulaş tarifini, patates püresi yatağında sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
gupse bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 09:43   #14
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Kuzu Külbastı



Kuzu ve dana eti ile hazırlanan külbastı, ismini pişirme yönteminden almaktadır. Külbastı yaparken etler hem kuru, hem de sulu bir şekilde pişirilir. Etler baharat ile tatlandırıldıktan sonra tavada pişirilir ve mühürlenir. Külbastı yapımında patlıcan, biber, domates gibi sebzelerde kullanılır. Peki, bayram sofralarını şölene dönüştüren kuzu külbastı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Şef Mehmet Dağ'ın yorumuyla nefis kuzu külbastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Külbastı Kaç Kalori?

Kuzu külbastının bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. Protein, demir, magnezyum ve yağ bakımından zengin olan bu yemeği ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Alternatif olarak kuzu haşlama ve kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler
500 g kül bastı
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Karabiber
Kekik
Sarımsak (Dövülmüş)

Nasıl Yapılır


Kekik, karabiber, tuz ve sarımsağı 1’er çay kaşığı olacak şekilde etlerinin üstüne gezdirdikten sonra zeytinyağı ekleyip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirin.
Kuzu külbastıların her iki tarafını yüksek ateşte 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Finalde istenilen miktarda tuz ilave ederek servis edin.

Püf Noktası
Kuzu eti çok çabuk pişeceği için çok pişirmemeniz etin sertleşmesini önleyecektir.

Tarife başlamadan önce etleri marine sosunda 2 saat bekletmek, lokum gibi olmalarını sağlayacaktır.

Marine sosunun tüm ete bulanması için, masaj hareketleri ile sosu yedirin.

Tarife başlamadan önce etleri yıkamayın. Etleri yıkamak kuzunun içindeki suyun gitmesine ve kuru olmasına neden olur.

Etin lezzetini koruyabilmek için, mühürleme işlemi uygulayın.
gupse bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 09:50   #15
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Çoban Kavurma



Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çoban Kavurma Kaç Kalori?

Çoban kavurmanın 100 gramı 165, bir porsiyonu ise yaklaşık 600 kaloridir. Yüksek protein içeren bu tarifi, ölçülü bir şekilde diyet listenize ekleyebilirsiniz.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik et yemekleri mi arıyorsunuz? Sebzelerle harmanlanmış kuzu etli mutancana tarifi tam size göre!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

800 gr iri parçalı kuzu eti
18 arpacık soğan
6 diş sarımsak
1 yeşil dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
3 domates
2 dal taze kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır

İlk olarak soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın.
Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Servis Önerisi

Çoban kavurmayı, sade pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 09:56   #16
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Pumpum Çorbası (Bartın)



Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir. Özellikle kış aylarında tüketilen pumpum çorbası, bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz'in yöresel lezzetini sofralarınıza taşıyacak pumpum çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Malzemeler

1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz

Üzeri için

2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır

Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyunu, mısır ununu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın.
Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın.
Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tereyağı ve pul biberi sos tenceresinde kızdırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine gezdirin.
Pumpum çorbasını, köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pumpum Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

Çorbanın topaklanmaması için; su, süt ve mısır ununu hızlı bir şekilde karıştırın.
Karıştırma işleminde mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır.
Çorbanın orijinal malzemesi mısır unudur. Bu nedenle nişasta kullanılan tarifler tercih edilmemelidir.
Kavurmayı karıştırırken rendelenmiş soğan ile aroma katabilirsiniz.
Hazırladığınız çorbayı servis etmeden önce bir kez mikserden geçirin.

1 Porsiyon Pumpum Çorbası Kaç Kaloridir?

Pumpum çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Başlangıç menülerini süsleyen ve sofralara renk katan balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 10:02   #17
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Enginarlı Dana Biftek





Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan enginar, en sağlıklı besinler arasındadır. Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim ve dolaşım sistemini düzenler. Aynı zamanda kan basıncını dengede tutar. Biftek ise yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinir. Alternatif olarak zeytinyağlı enginar yemeği ya da pırasa çorbası tariflerine göz atın. Hazırsanız, enginarlı dana biftek nasıl yapılır, pişirme teknikleri nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Enginarlı Dana Biftek Kaç Kalori?

Enginarlı dana bifteğin bir porsiyonu yaklaşık 200 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler
400 gr dana biftek
3 enginar
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı un
30 gr tereyağı
1 su bardağı sıcak su
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır

Enginarları temizleyip doğrayın. Bir süre suda bekletin.
Etleri una bulayın. 1 kaşık tereyağını teflon tavada eritip etleri iki tarafı kızartın.
Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Enginarları süzüp ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Maydanozu kıyıp etin üzerine serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 10:06   #18
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Marinatlı Dana Pirzola



Özel tarifler arasında yer alan marinatlı dana pirzola nasıl yapılır? Kalabalık davet sofralarına çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Limon aroması ve dana pirzolanın muhteşem uyumunu bu tarifle keşfedeceksiniz. Hazırsanız, içeriğinde bol miktarda demir ve protein bulunan marinatlı dana pirzola tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler
1 kg dana pirzola
4 kiraz domates
Akdeniz yeşillikleri
1 tatlı kaşığı taze biberiye

Limon aromalı marinat:

2 soğan (kıyılmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay bardağı zeytinyağı
Tane karabiber
Tuz

Nasıl Yapılır

Öncelikle limon aromalı marinatı hazırlayın. Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın ve pirzola etleri bu karışıma ekleyin, 1-2 saat bekletin.
Etleri mangalda pişirin. Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirin.
Etleri servis tabaklarına alıp üzerine biberiye serpiştirin. Akdeniz yeşillikleri ve domates ile süsleyip sıcak servis yapın.
Limon sosu yerine tartar sos tarifini de deneyebilirsiniz.
gupse bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 10:09   #19
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Fırında Kuzu Kaburga



Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

1.5 kg kuzu kaburga
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır
Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla etinizin üzerine sürün.
Soslu etinizi yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
Dinlenen etinizi bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, yüksek proteinli kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Haziran 2023, 10:10   #20
Çevrimdışı
bb
Silver Üye
Yanıt: Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




ellerine sağlık karnımı açıktırdın
__________________
Yalnız kalmaktan o kadar korkuyorsun ki;
ihtiyacın olmayan insanlar biriktiriyorsun.
İhtiyacın olmayan insanları kaybetmemek için,

Kendin olmaktan vazgeçiyorsun...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bayramı, denemeniz, gereken, kurban, nefis, tarifi, İçin, yemeği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kurban Bayramı Mesajları 2023 - Yeni Kurban Bayramı Mesajları Beatrice Güzel Sözler 12 28 Haziran 2023 12:57
Ağlayan Kek Tarifi ENFES Tatlı Sütlü tatlılar Borcamda Yaş Pasta Nasıl Yapılır Nefis DeepSilence Tatlılar 11 12 Mayıs 2023 19:16
Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi. dont have life^ Ülkemizden Haberler 1 19 Temmuz 2022 08:16
İnkaların Kurban Edilecek Çocuklara 'Sakinleşmeleri İçin' Kokain Verdiği Keşfedildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 02 Haziran 2022 20:41
2022 Kurban Bayramı ne zaman? Beatrice İslam ve Din 0 05 Mayıs 2022 14:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net