Forum Logo




Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi

Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi
Adem, Allecra, Anna, Ardaa, Asi Ruh, Astrea, Bahtiyar, Beatrice, Bozkurt, compedan, coolbites, DELibaL, Derda, devriksekiz, Dua ', Efrasiyab, f8r7t, Fearless, Fiona, Freyja., gupse, heulwen, Huzur-u Kalb, ihaveanidea, Klaus, KoJiRo, Lareina, Leila, Lews Therin, Lyra, mamihlapinatapai, MaVi, Mona, mortal, MYNAK, Nelly, Pia, Roman, Roronoa Zoro, Salvatore, SerdaR, Siyah, Time, Tupac, Umay, xena, Üzüm, Zeytin

Like Tree14Beğeniler

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 26 Haziran 2023, 09:03   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi




Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği Tarifi
Www.TrendForum.Net

Kuzu Haşlama



Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Protein bakımından zengin olan bu besin, lif kaynağı olarak da bilinir. Kas ve kemik gelişimini sağladığı için, çocuklara ve sporculara önerilen besinler arasındadır. Haşlama, ızgara veya kızartma tekniğiyle pişirilir. Diyet listelerinde de yer verilen kuzu eti, ayda bir kez tüketildiğinde sinir sistemini güçlendirir. Kuzu haşlama nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kuzu haşlama tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kuzu Haşlama Kaç Kaloridir?

Ev yapımı kuzu haşlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de besin değeri yüksek olan tarifler arıyorsanız; pratik bir şekilde hazırlanan ve sebzelerle harmanlanan dana haşlama tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Kuzu Haşlama için
Malzemeler


4 parça kuzu incik
2 soğan
3 patates
2 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
Kıvırcık maydanoz
Tuz
Karabiber

Kuzu Haşlama
Nasıl Yapılır


İlk olarak kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin. Kabuklarını temizlediğiniz havuçları ilave edip kavurun. Un ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.

Kavurduğunuz malzemeyi ete ilave edin. Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.

Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bayramı, denemeniz, gereken, kurban, nefis, tarifi, İçin, yemeği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kurban Bayramı Mesajları 2023 - Yeni Kurban Bayramı Mesajları Beatrice Güzel Sözler 12 28 Haziran 2023 12:57
Ağlayan Kek Tarifi ENFES Tatlı Sütlü tatlılar Borcamda Yaş Pasta Nasıl Yapılır Nefis DeepSilence Tatlılar 11 12 Mayıs 2023 19:16
Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi. dont have life^ Ülkemizden Haberler 1 19 Temmuz 2022 08:16
İnkaların Kurban Edilecek Çocuklara 'Sakinleşmeleri İçin' Kokain Verdiği Keşfedildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 02 Haziran 2022 20:41
2022 Kurban Bayramı ne zaman? Beatrice İslam ve Din 0 05 Mayıs 2022 14:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net